Tournytt

Utrustningsjätten Acushnet byter vd

Acusnhet, företaget som äger bland annat Titleist och FootJoy, kommer från och med 2018 ha en ny vd. Wally Uihlein slutar efter 22 år på posten.

Jesper Johansson • 2017-09-26

Acushnet Holdings Corp, paraplyföretaget för bland annat Titleist och FootJoy, kommer snart att ha en ny vd. Wally Uihlien, som startade företaget 1976, kommer att från och med 1 januari 2018 inte vara vd, men fortsätta vara en del av företagets ledning.

68-årige Uihlein har varit chef för företaget sedan 1995 men kommer nu att ersättas av David Maher, företagets nuvarande Chief Operating Officer. 49-åriga Maher började arbeta för företaget 1991.

Acushnets ordförande, Gene Yoon, kommenterar förändringen:
”Vi tackar Wally Uihlein för hans över 40 år med Acushnet och det magnifika ledarskap han bidragit med under den här tiden. Jag är väldigt glad över att Wally kommer fortsätta vara en del av styrelsen och arbeta som rådgivare till ordföranden. Acushnet kommer även fortsättningsvis att dra fördel av han stora kunskap och erfarenhet i områden såsom strategisk planerin, uppköp och golfutrustning”, säger Yoon.

Scroll to Top