Omega European Masters – Day Three

Tournytt

Hend leder efter tuff dag i Schweiz

Regn, rusk, dimma och kyla ställde till det för många spelare under lördagens spel av Omega European Masters.

Text: Erik Hallberg • 2017-09-09 Uppdaterad 2019-12-12

Det var svåra förhållanden som mötte spelarna under lördagens spel av Omega European Masters. Regn, dimma och låga temperaturer (9 grader!) gjorde det svårt att hålla ihop scoren.

Scott Hend, som startade i ensam ledning, fick en fin start med en birdie på det första hålet men när ledarbollen spelat tre hål kom avbrottet. Dimma drog in över Crans-Montana och tävlingsledningen beslutade att avbryta spelet tillfälligt i två och en halv timme.

Hend hade svårt att hitta tillbaka till det fina spel han visat upp tidigare i veckan efter avbrottet. Australiensaren gjorde fyra bogeys på nio hål innan han till sist lyckades rulla i en birdie på det trettonde hålet.

–Det kändes okej efter avbrottet men det var väldigt kallt där ute. Men alla tappade slag på grund av kylan så det är inget att skylla på, säger Hend till europeantour.com

Strax efter Hends birdie valde tävlingsledningen att avbryta spelet för dagen eftersom solen höll på att gå ner. Det innebär att många spelare inte hann runt det tredje varvet. De som har hål kvar att spela kommer gå ut från och med 08:00 på söndagen för att avsluta sina “lördagsrundor”. 

– Jag har några fina hål kvar på min tredjerunda så förhoppningsvis kan jag skaffa mig ett bra läga inför finalrundan, säger Hend.

En som länge såg ut att trivas i det dåliga vädret var Fabrizio Zanotti som var ikapp Hend i två hål. Tyvärr för Zanottis del ställde två slarviga dubbelbogeys till det och han parkerar för tillfället på en delad andraplats två slag bakom Scott

Bäste svensk är Alexxander Björk på en delad femteplats. Björk har tre hål kvar att spela av den tredje rundan. 

Rikard Karlberg spelade fantastiskt fin golf när han slog till med dagens bästa runda på 65 slag, fem under par.

 

Se toppen av ledartavlan här:

Hend leder efter tuff dag i Schweiz

Text: Erik Hallberg • 2017-09-09
TournyttEuropean TourScott HendTournytt
Scroll to Top