5de434e4cf470

Tournytt

Catrin Nilsmark slutar som golfkommentator

Womens British Open blev Catrin Nilsmarks sista jobb som TV-kommentator.

Text: CM Hellsten • 2017-08-07

Under söndagen sände Viasat Golf upplösningen av Womens British Open från Kingsbarns. Det var Svensk Golfs före detta chefredaktör, Tobias Bergman, och Catrin Nilsmark som kommenterade majorn.

För Catrin Nilsmark var det allra sista arbetspasset i kommentatorsrollen.
Det tidigare LET- och LPGA-proffset som vann tunga Evian Masters 1999 och var kapten för Europas Solheim Cup-lag på Barsebäck 2003 lämnar nu TV-jobbet.
– Vi drar till Spanien och kommer i fortsättningen att befinna oss där under vinterhalvåret. Efter tio år känner jag att jag har kommenterat tillräckligt. Det kanske är dags för någon som har varit ute på touren lite senare än jag att ta över, säger Catrin Nilsmark till svenskgolf.se/wp.

Minns du din allra första sändning?
– Ja, det var för tio år sedan. Det var PGA Tour-tävlingen på Pebble Beach. Det var jätteläskigt att sitta där själv och kommentera. Jag hade tidigare gjort sändningar tillsammans med Christer Ulfbåge och Ola Wenström, men det där var första gången som jag kommenterade på egen hand. Jag förberedde flera ämnen att prata om men det kändes som att de tog slut på fem minuter…

Vad kommer du att sakna mest från TV-jobbet?
– Att ha en fot inom golfen och känna mig som en del av golfvärlden.

Ditt bästa minne från kommentatorshytten?
– När vi var på plats på Killeen Castle för att sända Solheim Cup 2011, det som hände på slutet var helt ofattbart när Europa vände och vann mot USA. 


Text: CM Hellsten • 2017-08-07
TournyttCatrin NilsmarkTournytt
Scroll to Top