Tournytt

Rodgers jagar första proffssegern

Leder med två slag i John Deere Classic

Martin Strömberg • 2017-07-16

Han är en av de mest framgångsrika Collegespelarna genom tiderna med elva segrar.

Men livet som proffs blev inte riktigt som Patrick Rodgers hade tänkt sig.

– Jag trodde nog att jag skulle kunna bli proffs och vinna ganska snart. Det är förmodligen det mest frustrerande så här långt att jag inte gett mig själv särskilt många chanser att vinna, sa Rodgers efter tredje ronden.

Men nu har han gjort just det.

Rodgers leder efter 54 hål på 16 under par och han har två slag tillgodo på Daniel Berger och Scott Stallings. Han vet vad som kommer att krävas av honom sista ronden.

– Det är långt kvar och det är en tunn linje mellan att spela bra golf och tappa allt. Det finns många birdies på den här banan och jag kommer att behöva göra min beskärda del av dem.

Jagande Berger är förmodligen en av de absolut formstarkaste spelarna på PGA-touren just nu. Han vann FedEx St Jude Classic tidigare i år och föll i särspel i Travelers när Jordan Spieth satte ett bunkerslag i särspelet.

Bergers självförtroende är på topp inför sista ronden och han skulle inget hellre vilja än att ha en färsk seger med sig på planet över Atlanten för att spela The Open nästa vecka. 

– Om jag spelar på topp så vinner jag det här. Men om jag inte spelar på topp så är det kört, Patrick spelar bra just nu och jag hoppas på en bra start så att jag kan sätta lite press direkt.

 

Rodgers jagar första proffssegern
Scroll to Top