KPMG Women’s PGA Championship – Round Two

Lindbergs lyft

Klättrade 29 placeringar på Trump National

Text: Martin Strömberg • 2017-07-16 Uppdaterad 2019-12-12

Shanshan Feng leder fortfarande US Women´s Open.

Men under tredje ronden hackade den kinesiska motorn lite grann, Feng fick kämpa för sina par, men hon gjorde dem. Det blev 17 raka innan hon lyckades avsluta ronden med en birdie för 71 slag, och hålla en ensam ledning med ett enda slag.

– Jag slog bollen ganska bra idag också och träffade de flesta fairways, fram till sista hålet, och lyckades till slut slå upp bollen tillräckligt nära för att göra birdie. Jag kunde inte få i några puttar idag men jag är ändå nöjd med min score, sa Feng efter sin 71-rond.

Bakom sig har Feng nu sex jagande hungriga sydkoreanskor med 17-åriga amatören Hye Jin Choi och rutinerade Amy Yang, 28 år, på åtta under par och ett slag bakom Feng. Det kommer inte att bli en enkel resa mot segern.

– Jag ska försöka att hålla mig till mitt och fokusera på mitt eget spel imorgon så får vi se hur långt det räcker.

Dagens svenska glädjeämne var Pernilla Lindberg som gick två under par tidigt på dagen och avancerade ju längre ronden gick. Till slut hade hon klättrat upp till en delad 23:e plats inför avslutningen. Efter en period med lite tyngre resultat är veckan så här långt ett lyft.

– Självförtroendet växer för varje bra rond och golfen är ju lite speciell, lika snabbt som man kan tappa självförtroendet, lika snabbt kan det komma tillbaka, sa Lindberg i Viasat Golf.

Hon har haft sin tränare Patrik Jonsson på plats i veckan och även om det inte varit några stora förändringar så har den tryggheten också betytt mycket.

Anna Nordqvist gick två över par tredje ronden medan Madelene Sagström hade en jobbig dag med 81 slag i kortet.

 

 

Lindbergs lyft

Text: Martin Strömberg • 2017-07-16
TournyttAmy YangAnna NordqvistHye Jin ChoiLPGA TourMadelene SagströmPernilla LindbergShanshan FengUS Women's Open
Rulla till toppen