RBC Heritage – Round Three

Tournytt

Dubbla eaglar lyfte Dufner

Leder i Hilton Head efter 65-rond

Text: Martin Strömberg • 2017-04-16 Uppdaterad 2017-04-16

Det är tätt och jämnt inför avslutningen av RBC Heritage på Harbour Town Links. 

I ledningen efter tre dagars spel återfinns evigt stoiske Jason Dufner som trots dubbla eaglar under första nio hålen (hål två och hål fem) inte visade några tecken på att lämna sin trygga fokuserade fasad.

Hans långa spel var periodvis fantastiskt och amerikanen jagar sin femte seger på PGA-touren. Och han drog lärdom lite av Sergio Garcias seger på Augusta National.

– Han sänkte förväntningarna lite och plötsligt fanns inga hinder. Jag tror att vi ibland vill kontrollera för mycket ute på banan och att det kan vara hämmande, förklarade Dufner efteråt.

Ledningen är dock knapp med kanadensaren Graham DeLaet ett slag bakom och landsmännen Kevin Kisner och Webb Simpson två slag bakom.

– Jag ska gå ut och spela förutsättningslös sista dagen också och inte fundera över hur jag ska göra, förklarade Dufner.

Ian Poulter spelar på medical exemption och behöver som sämst en tolfteplats för att försvara sin PGA-status. Det verkar engelsmannen klara med ackuratess, han är just nu femma, tre slag bakom Dufner, trots en liten dispyt med en alligator på det tionde hålet.

– Han ville ta sig en titt och jag var inte helt bekväm med det eftersom att jag inte ville att han skulle ta min klubba. Jag vet att jag har ett bälte i alligatorskinn hemma men jag kan inte tänka mig att det var från någon av den här alligatorns släktingar, skojade Poulter efteråt.

Jonas Blixt är ensam svensk kvar i tävlingen och han delar 52:a plats efter 72 slag tredje ronden.

 

Dubbla eaglar lyfte Dufner

Text: Martin Strömberg • 2017-04-16
TournyttGraham DeLaetIan PoulterJason DufnerJonas BlixtKevin KisnerPGA TourTournyttWebb Simpson
Scroll to Top