ANA Inspiration – Final Round

Tournytt

Till topps, Suzann!

Norskan har kopplat greppet i Marocko

Text: Martin Strömberg • 2017-04-15

Det är norskt i toppen inför avslutningesdagen av lalla Meryem Cup i Rabat, Marocko.

Suzann pettersen bemästrade den tuffa banan och de luriga vindarna bäst under tredje ronden och leder inför söndagen med ett slag före walesiskan Lydia Hall, och med två före engelskan Annabel Dimmock.

– Jag träffade fler greener idag än igår och jag hade många bra chanser. Man vet aldrig hur bollen kommer ur ruffarna här så det gäller att träffa mycket fairways. Jag gjorde ett godkänt jobb idag och ligger bra till, sa norskan efter ronden.

Pettersen, som har spelat i åtta Solheim Cup och som har 21 proffssegrar, gjorde bara en bogey tredje ronden och hon framhåller tålamod och smartness som de två viktigaste egenskaperna under söndagens rond.

– Tålamod är nyckeln. Det är väldigt lätt att göra misstag här och det gäller att kunna känna av när man ska ta risker och när man ska hålla sig lugn.

Lydia Hall ledde ett tag under tredje dagen med tre slag men en mindre bra period av hål med tre bogeys och en dubbel i mitten av ronden gjorde att hon plötsligt får finna sig i att jaga lite under slutronden.

– Banan kommer att slå tillbaks vid något tillfälle. För mig gäller det bara att träffa fairways och greener och se hur puttern fungerar i morgon, sa Hall.

Svenskorna spelade bra tredje ronden och Camilla Lennarth avancerade i och med sin 70-rond. Hon är på delad 15:e plats inför sista ronden och har fina möjligheter att knipa en bra placering.

– Banan är tuff och lik killarnas med smala fairways och trädridåer. Det gäller att hålla bollen i spel, berättar Lennarth för Svensk Golf.

Liksom Jenny Haglund som också sköt 70 och som delar 21:a plats.

Ställningen nedan

Till topps, Suzann!

Text: Martin Strömberg • 2017-04-15
TournyttCamilla LennarthJenny HaglundLadies European TourLydia HallSuzann PettersenTournytt
Scroll to Top