Tournytt

62-rond av veteranen

Men sydkoreanskan leder klart

Martin Strömberg • 2017-04-15

Det är ingen stor svensktävling så här långt på Ko Olina på Hawaii.

Men Lotte Championship bjuder på högklassig golf ändå och bäst av alla tredje ronden spelade snart 40-åriga Cristie Kerr. Den oerhört rutinerade amerikanskan har 18 segrar på LPGA-touren och hon avslutade ronden med fyra raka birdies för 62 slag.

– Jag var avslappnad och försökte att inte vara i vägen för mig själv. Det är så jag måste fortsätta att spela omjag ska ha någon chans att vinna i morgon, sa Kerr, som ligger delad tvåa, tre slag bakom sydkoreanskan Su-Yeon Jang.

Kerr har inte vunnit sedan 2015 men menar att hennes rutin kommer att vara en viktig faktor när tävlingen avgörs under söndagen.

– Det gäller att hålla sig i nuet och inte fundera för mycket över scoren. Om jag gör de små sakerna rät så löser scoren sig själv.

Ledande Su-Yeon Jang fick en sponsorsinbjudan till tävlingen efter en seger på den inhemska sydkoreanska touren och det är andra året i rad som hon går i sista bollen av Lotte Championship. Ifjol slutade hon femma i tävlingen.

– Jag ska föröska att inte vara alltför nervös och hoppas att erfarenheten från förra året kan hjälpa mig, sa Jang efter sin 65:a.

Sydkoreanskan har inte gjort en enda bogey hittills i tävlingen.

För svensk del är Madelene Sagström bäst inför avslutningen på en delad 52:a plats, 15 slag bakom Jang.

Caroline Hedwall är delad 73:a på ett över par totalt.

 

62-rond av veteranen
Scroll to Top