Presidents Cup Captain’s Press Conference

Tournytt

De assisterande kaptenerna i Presidents Cup uttagna

Varken det amerikanska eller internationella laget kan klaga på kaptener utan erfarenhet. Nu är alla ledarpositioner bestämda.

Text: Jesper Johansson • 2017-03-08 Uppdaterad 2017-03-08

Det saknas inte erfarenhet i Steve Strickers team av assisterande tränare när Presidents Cup spelas på Liberty National i New Jersey i höst.

Sedan tidigare var det klart att Tiger Woods, Fred Couples och Davis Love III ska assistera Steve Stricker i matchen mellan USA och det internationella laget, som leds av Nick Price.

Siste man in i gruppen av ledare: 2018 års Ryder Cup-kapten, Jim Furyk.

 

De assisterande kaptenerna i Presidents Cup uttagna
Ryder Cup-kaptenen Jim Furyk assisterar Steve Stricker på Liberty National. //Foto: Getty Images

Endast Fred Couples var inte en del av det så lyckade amerikanska Ryder Cup-laget förra året, men han har sedan tidigare varit assisterande vid flera tillfällen.
– Det ger kontinuitet och det är vad vi strävar efter. Det är för att skapa en miljö där spelarna är avslappnade, och där de vet vad som väntas av dem. Det är mitt mål inför tävlingen, sa Stricker på en presskonferens.

 

De assisterande kaptenerna i Presidents Cup uttagna

Det internationella laget har också fastställt sin grupp av ledare. Laget, som leds av Mike Weir, har sedan tidigare Geoff Ogilvy, Ernie Els och Tony Johnstone som assisterande. Nu är siste ledaren utsedd: kanadensaren Mike Wier.
– Det har ett tag sedan jag var en del av laget, men jag har alltid sett fram emot att vara på sidan om. Nick Price har alltid varit en person jag sett upp till i min karriär. Jag har alltid tyckt att Presidents Cup spelats på rätt sätt och enligt mina erfarenheter är det en otrolig tävling. Att  vara en del av den är spännande, sa Mike Weir under samma presskonferens.


Text: Jesper Johansson • 2017-03-08
TournyttJim FurykMike WeirPresidents CupSteve StrickerTournytt
Rulla till toppen