Genesis Open – Round Two

Tournytt

Harringtons svåra val: Opereras – eller hoppas att smärtan går över

2008 vann Padraig Harrington The Open på Royal Birkdale, där årets tävling spelas. Men nu riskerar han att missa chansen att försvara sin seger.

Text: Jesper Johansson • 2017-02-22 Uppdaterad 2017-02-22

Padraig Harrington vann sin andra The Open-seger på Royal Birkdale, där årets majortävling spelas. Självklart är han väldigt intresserad av att försvara sin seger, men han har problem. Harringtons smärtor i nacken blir värre och värre.

TV: Harrington förklarar varför irländare är bra på golf

Det är bara fem månader kvar till The Open och Harrington kommer att behöva ta ett medicinskt beslut snart om det inte blir bättre. Trefaldige majorvinnaren har nämligen nerver i kläm i nacken, och har nyligen injicerat kortison för att lindra smärtan.

Det här har han gjort för att undvika en operation. Men om smärtan inte avtar, kan det vara enda lösningen.
– Jag kommer behöva ta ett beslut ganska snart angående Royal Birkdale. Läkarna pratar om att det kan ta upp till 12 veckor efter operationen innan jag får spela golf igen. Så om jag opererar mig snart, kommer jag kunna spela golf igen i mitten av juni. Då skulle jag få lite tid innan The Open, säger Harrington.

Padraig Harrington en vinnare igen

Men ingen vill opereras i onödan.
Om skadan under våren känns bättre, men blir outhärdlig senare, kommer Padraig Harrington behöva ta ett svårt beslut, då han missar båda majortävlingarna han vunnit.
– Om det skulle bli så att jag opereras i maj ungefär har jag problem. Det skulle vara en katastrof för mig att missa Birkdale och PGA Championship senare på sommaren, säger Harrington.

Padraig Harrington ska i veckan spela Honda Classic på svåra PGA National i Florida. Han har vunnit tävlingen vid två tillfällen. Senast var 2015.

Saint Padraig’s Day


Text: Jesper Johansson • 2017-02-22
TournyttPadraig HarringtonPGA TourRoyal BirkdaleThe OpenTournytt
Scroll to Top