Waste Management Phoenix Open – Round Three

Tournytt

“Sluthålen skrämmer mig”

An leder men har respekt för Scottsdales avslutning

Text: Martin Strömberg • 2017-02-05 Uppdaterad 2017-02-05

Det är hans första besök på Scottsdale, men Byeong Hun An har inte direkt visat någon respekt för banan de första 54 hålen.

Han har bombat drives långt och bara gjort en enda bogey på sina första tre ronder, en treputt på sjuan andra dagen.

– Jag vet inte varför den här typen av banor passar mig så bra. Jag försöker slå drives överallt för att nå över fairwaybunkrarna och då blir banan enklare, förklarade An efter sin 65:a tredje dagen.

Han snittar 311 yards från tee den här veckan och att han trivs i ökenmiljön behöver man bara gå till historien för att se. 

– Jag har aldrig varit sämre än 13:e när Europatouren spelats i Mellanöstern. Kanske beror det på att an alltid är i spel, även om man missar så kan man spela från sanden. Sluthålen här på Scottsdale skrämer mig för det är vatten överallt.

Den 25-årige sydkoreanen tänker dock inte ändra sin offensiva attityd under sista dagen för att spela försiktigt eller säkert.

– Målet är att undvika bogeys igen och förhoppningsvis spelar jag lika bra i morgon. Det spelar ingen roll om jag vinner eller inte.

Som bästa placering hittills på PGA-touren har An en andrplats från New Orleans 2016.

Närmast, bara ett slag bakom sig, har sydkoreanen skotten Martin Laird.

För den enda svensken som är kvar i tävlingen, Jonas Blixt, blev det en tung tredjerond. Han föll 43 placeringar efter 75 slag och är delad 54:a inför sista ronden.

Ställning


Text: Martin Strömberg • 2017-02-05
TournyttByeong Hun AnJonas BlixtMartin LairdPGA TourTournyttTPC Scottsdale
Scroll to Top