5de455f2efa24

Sagström jagar fransyska

Fyra slag efter inför kvalavslutningen

Text: Martin Strömberg • 2016-12-20 Uppdaterad 2016-12-20

Sakta men säkert närmar sig Madelene Sagström den ledande fransyskan Celine Boutier i finalkvalet till Ladies European Tour. Svenskan tog in två slag under fjärde ronden och är nu fyra slag efter Boutier med en rond kvar.

Sagström spelade stabilt och gjorde fyra birdies under sin bogeyfria rond. Hon är totalt 13 under par och delar andraplatsen med australiensiskan Celina Yuan.

– Mitt spel blir bättre och bättre och jag är nöjd så här långt. Jag ska gå ut och slå upp bollen så nära jag kan och ha kul tillsammans med min bror, sa Sagström efter fjärde ronden, som hon gick på 68 slag.

Och sista dagen kommer hon att få kämpa för att ta sig ifatt Boutier, som ju hamnade på andra plats i förkvalet som Sagström vann förra veckan.

– Alla är ju här för att vinna men om jag sätter för mycket press på mig själv spelar jag inte bra. Men självklart ska jag göra mitt bästa.

Inför sista ronden drog en kvalgräns som hamnade på fyra över par. Sju svenskor tog sig vidare till sista dagen och kommer därmed att få kategori 8 på LET.

Näst bästa svenska inför femte och sista ronden är Frida Gustafsson-Spång som gick ett under fjärde dagen och med sina sju under par totalt är hon på delad 13:e plats.

– Allt känns bra och imorgon är en ny dag med nya möjligheter, säger Gustafsson-Spång till Svensk Golf.

Svenskornas resultat:

d2) Madelene Sagström -13

d13) Frida Gustafsson-Spång -7

d19) Louise Larsson -5

d27) Cajsa Persson -3

d33) Emma Nilsson -2

d47) Josefin Odenring +2

d47) Sarah Nilsson +2

 


Text: Martin Strömberg • 2016-12-20
TournyttCajsa PerssonEmma NilssonFrida Gustafsson SpångJosefin OdenringLadies European TourLouise LarssonMadelene SagströmSarah NilssonTournytt
Rulla till toppen