ISPS Handa World Cup of Golf – Day 2

Tournytt

Danskarna skrattar sig runt i Melbourne

Är fyra slag före med en rond kvar

Text: Martin Strömberg • 2016-11-26 Uppdaterad 2016-11-26

Det danska laget lyckades följa upp gårdagens 60-rond från fyrbollen med en 70-rond i foursome. Thorbjörn Olesen och Sören Kjeldsen har nu fyra slags ledning inför avslutningsdagen men men har inga planer på att slå av på takten.

Det är svårt att spela defensiv golf på Kingston Heath.

– Nej, vi måste gå ut och fortsätta att spela aggressiv golf. Det är många som kommer att jaga och det kommer att göras många birdies så vi måste göra vårt jobb, sa Kjeldsen till tourens hemsida.

Både Kjeldsen och Olesen slog några fantastiska slag under lördagens foursome och det syns att de har kul på banan. Skratten avlöste varandra på banan.

– Ja, vi trivs bra i varandras sällskap och hjälper varandra att mentalt hålla oss aggressiva på banan, sa Kjeldsen.

 


Danmark har aldrig vunnit World Cup men det har däremot USA. Laget med Rickie Fowler och Jimmy Walker gick tre under i lördagens foursome och duon har jobbat sig uppåt till en nu ensam andraplats inför söndagens fyrboll-bästboll.

– Vi har försökt att hålla det enkelt och vara lite mer konservativa från tee för att hålla bollen i spel. Det kommer alltid någon bogey i foursome men vi spelade ganska stabilt idag, sa Fowler efter ronden.

Svenskarna Alex Norén och David Lingmerth gick ett över par tredje dagen och delar åttondeplatsen, nio slag bakom det danska laget. 

Danskarna skrattar sig runt i Melbourne

Text: Martin Strömberg • 2016-11-26
TournyttAlexander NorenDavid LingmerthJimmy WalkerRickie FowlerSören KjeldsenThorbjörn OlesenTournytt
Scroll to Top