Nedbank Golf Challenge – Day Four

Tournytt

Stabil svenskstart i World Cup

Gick foursome på par i Melbourne

Text: Martin Strömberg • 2016-11-24 Uppdaterad 2016-11-24

Det svenska paret med Alexander Norén och David Lingmerth inledde World Cup of Golf genom att gå på par under det ineldande varvet. Duon gjorde en tidig dubbelbogey men kom sedan igen med två birdies sista nio, bland annat den snygga på 17:e som ni kan se i klippet längst ner.

– Vi spelade bra. Lingmerth slog bra inspel så vi hade mycket chanser men jag började inte putta bra förrän i slutet, berättar Alexander för Svensk Golf.

I ledningen efter första ronden finns det spanska paret med Jon Rahm och Rafa Cabrera Bello som gick tre under par.

– Det är en bra score och vi försökte i första hand undvika misstag och inte ta några risker, sa Rahm.

Inga av förhandsfavoriterna sköt bort sig helt trots de svåra vindarna och hårda greenerna. Rickie Fowler och Jimmy Walker gick två under par och fransmännen Dubuisson och Langasque likaså.

Sämst av de stora nationerna var hemmanationen Australien med Adam Scott och Marc Leishman som tog sig runt två över par.

Tävlingen spelas på vackra Kingston Heath utanför Melbourne och banan fick stor beröm av den ledande duon.

– Jag är bara 22 år men de här den bästa strategiska banan jag spelat och bunkrarna ligger hela tiden på rätt ställen och är otroligt läckra, sa Rahm.

Ställningen

 


Text: Martin Strömberg • 2016-11-24
TournyttAdam ScottAlexander NorenDavid LingmerthJimmy WalkerJon RahmMarc LeishmanRafael Cabrera BelloRickie FowlerTournytt
Scroll to Top