5de45ac60be61

Tournytt

Så påverkas Nordea Tour efter titelsponsorns avhopp

Det kommer inte att heta Nordea Tour 2017. Banken hoppar av som titelsponsor.

Text: CM Hellsten • 2016-11-15 Uppdaterad 2016-11-15

Tidigare har den inhemska proffstouren haft Telia och SAS som titelsponsorer och fram till och med säsongen 2016 har namnet varit Nordea Tour.

– Vi har under året haft långa samtal med Nordea men i oktober kom beskedet att de inte vill fortsätta som titelsponsor. Nordea vill dock vara kvar inom golfen på något sätt och de samtalen fortsätter, säger Andy Chamberlain på Svenska Golftourerna som driver touren.

Hur går arbetet med att hitta en ny titelsponsor?

– Vi jobbar med ett bolag som heter Generate och de diskuterar med ett par företag om att kliva in redan nästa år, så det finns förhoppningar om att få till någon form av lösning. Sedan är det inte säkert att det blir en ny titelsponsor som det varit med Nordea.

Vad är alternativet?

– Det kan bli så att vi går tillbaka till ursprunget och att vi heter Swedish Golf Tour presented by… Eftersom Nordeas avhopp kom rätt sent så ser vi över hur touren ska se ut i framtiden.

Hur påverkas antal tävlingar och prispengar av Nordeas avhopp?

– Vi håller just nu på att sy ihop spelschemat och det ser bra ut. Lannalodge är bland annat ny spelplats på herrsidan. Vi har tyvärr inte samma möjligheter som tidigare att stötta upp ekonomiskt, men vi hoppas att antal tävlingar och nivå på prispengar blir ungefär samma som i år. Vi behöver leverera en bra tour för spelarna och våra partners.

 

Nordeas avhopp från touren påverkar inte Nordea Masters. Bankens avtal med den svenska European Tour-tävlingen gäller även 2017.

 

Vilket företag vill du se som ny titelsponsor av den svenska proffstouren?

Skriv i kommentarsfältet!


Text: CM Hellsten • 2016-11-15
TournyttSwedish Golf TourTournytt
Rulla till toppen