Nedbank Golf Challenge – Day Four

Tournytt

Alex Norén är inte nöjd än

Alex Norén har haft en enastående säsong. Men än finns det saker att förbättra, menar världsnian.

Text: Jesper Johansson • 2016-11-15 Uppdaterad 2016-11-15
Alex Norén är inte nöjd än

Alex Norén är världens hetaste golfare. Svensken tog i Sydafrika sin fjärde seger på European Tour för året. I och med det hoppar han upp till en niondeplats på världsrankingen och en tredjeplats på Race to Dubai.

Norén menar att han lärt sig väldigt mycket under året och att han fick en rejäl dos självförtroende efter segern i Scottish Open i mitten av juli.

– Det har verkligen hjälpt mig under säsongen, sa han under en presskonferens inför veckans tourfinal i Dubai.

Men det var inte bara självförtroende han fick efter segern, utan också en viktig lärdom: alla slag måste inte vara bra.

– Man måste inte slå alla slag perfekt för att vinna en golftävling. Jag trodde att det var så tidigare.

– Man ser alla otroliga spelare på tv som aldrig missar ett slag, men det är inte riktigt sant, säger Alex Norén.

 

Istället menar världsnian att det handlar om var man missar, att man sätter tillräckligt många puttar och chippar nära hål för att ha chansen att vinna en tävling.

– Och när man har gjort det, först då kan man förstå att man kan vinna utan att känna att varje slag måste vara perfekt.

Innan segern i Scottish Open var Alex Norén rankad 108 i världen.

Den fantastiska säsongen har gjort att han nu är rankad nia. Men han är inte nöjd. Än finns det saker att förbättra med spelet, menar svensken.

– Om jag har tränat bra har jag aldrig varit dålig i tävling. Jag har alltid sett ett samband mellan min teknik och hur bra mitt spel är. Så mitt mål är att bli ännu bättre tekniskt.

 

Vad innebär det då? Jo, Alex Norén – som har en naturlig högerskruv i sin sving – vill vara mer neutral för att kunna forma slagen åt båda hållen.

– Vi försöker få svingen mer neutral. Så att jag kan välja mellan en fade eller draw.

– Nu måste jag spela med det jag har, vilket har fungerat utmärkt. Men det är mitt mål, att förbättra min teknik, sa Norén under presskonferensen.


Text: Jesper Johansson • 2016-11-15
TournyttAlexander NorenEuropean TourRace to DubaiTournytt
Scroll to Top