Nedbank Golf Challenge – Day Two

Tournytt

I sitt livs form – Norén leder igen

Övertygar stort i Sun City

Text: Martin Strömberg • 2016-11-11 Uppdaterad 2016-11-11

Han har redan tagit hem tre segrar på Europatouren 2016.

Nu är Alexander Norén halvvägs mot en fjärde och den största, åtminstone rent penningmässigt.

– Det var lite mer upp- och ner idag och mer stabilt igår. Jag gjorde en del birdies sista nio efter uppehållet vilket var kul och jag satte en chip på 13:e bland annat, sa Norén efter ronden på 67 slag.

Två ronder är bara en halv tävling men att Alex är i sitt livs form är ingen överdrift.  Om man tittar på statistiken för tävlingen så är han tvåa i träffade greener och som vanligt relativt högt upp i puttningskategorierna.

– Det är lite annorlunda den här veckan med anpassning till gräset runt greenerna som är väldigt lurigt och det är en trixig bana från tee som man kan få väldigt tuffa lägen på.

Som på partrean tolfte där Norén missade green höger och fick en snudd på omöjlig pitch. Han lyckades till slut rädda en bogey. Inför tredje ronden leder Norén på åtta under med två slag före fem spelare på sex under par.

– Jag leder ju hellre än ligger efter såklart men det är 36 hål kvar och jag behöver två riktigt bra ronder till om jag ska kunna vinna här. Det finns så många bra spelare bakom.

För Henrik Stenson blev andra ronden en kamp. Han slog en hel del slag vänster och fick dessutom mager utdelning på greenerna. Två sena birdies på 16:e och 18:e räddade en 74:a och han är absolut inte borta ur tävlingen om han får ihop prylarna under tredje ronden.

Stenson delar 17:e platsen med David Lingmerth. båda på ett under par.

Ett slag längre ner finns Rikard Karlberg på delad 21:a plats.

Ställningen

Se ett av Noréns fantastiska slag nedan.


Text: Martin Strömberg • 2016-11-11
TournyttAlexander NorenDavid LingmerthEuropean TourHenrik StensonTournytt
Rulla till toppen