2016 Ryder Cup – Singles Matches

Tournytt

Stenson: ”Tiger är den störste som har spelat”

Tiger gör äntligen comeback. Henrik Stenson finns även han med i Hero World Challenge 1-4 december.

Text: CM Hellsten • 2016-11-08 Uppdaterad 2016-11-08

Efter andraplatsen i WGC-HSBC Champions tog Henrik Stenson en vecka ledigt innan han 10 november är tillbaka på European Tour när Nedbank Golf Challenge startar i Sydafrika.

När Race to Dubai avslutas 20 november väntar ytterligare en tävling för Henrik Stenson – Hero World Challenge på Bahamas. 

Då gör Tiger Woods sin efterlängtade comeback. 

Tanken var att Tiger Woods, efter 14 månaders skadefrånvaro, skulle vara tillbaka redan i mitten av oktober när den nya PGA Tour säsongen inleddes i Napa, Kalifornien.

Så blev det aldrig.

Men 1-4 december är det alltså dags. 

Tiger Woods får bland annat sällskap av Henrik Stenson i det begränsade, men stjärnfyllda startfältet.

“Skojar du? Det kliar i fingrarna, svarade han”

– Jag frågade Tiger under Ryder Cup på Hazeltine om han var sugen att spela. Skojar du? Det kliar i fingrarna, svarade han, säger Henrik Stenson till svenskgolf.se/wp.

Hur tror du comebacken blir?

– Det är förstås svårt att sia om. Fysiskt hoppas jag skadorna inte gör sig påminda och att han är så pass återställd att han kan belasta ryggen. Tiger hade ju vissa problem med närspelet när han gjorde comeback på Isleworth efter sin operation för två år sedan. Då hade han jobbigt runt greenerna och sedan fortsatte det under försäsongen på PGA Tour.

 

Vilken Tiger Woods tror du det är som kommer tillbaka?

– Spelet har ju förändrats rätt mycket från när han var i sin absoluta särklass runt slutet av 90-talet och början av 00-talet. Det är klart att spelet har flyttat sig framåt på de här 15-16 åren, det är fler som är beredda att vinna och konkurrensen är tuffare och Tiger, precis som vi andra, blir ju inte heller yngre.

“Det känns som att den tiden är förbi” 

Kan han bli lika bra som förr?

– Nej, jag tror aldrig att Tiger kommer tillbaka och dominerar som han en gång gjorde. Det känns som att den tiden är förbi. Däremot hoppas jag att han kan komma tillbaka, spela bra och vara med uppe och hugga i några tävlingar – för det är det många som vill se.

“I min bok är Tiger den störste som spelat”

Är Tiger den störste golfaren genom tiderna?

– Ja. Jag spelade förvisso inte med Jack Nicklaus, Arnold Palmer och Gary Player men om konkurrensen är hårdare nu, än vad den var 2000 så var den ju inte hårdare 1966. I min bok är Tiger den störste som spelat. 

 

I Nedbank Golf Challenge får Henrik Stenson sällskap av ytterligare fem svenskar: Alex Norén, Rikard Karlberg, Joakim Lagergren, David Lingmerth och Johan Carlsson. 


Text: CM Hellsten • 2016-11-08
TournyttHenrik StensonPGA TourTiger WoodsTournytt
Scroll to Top