Turkish Airlines Open – Day Three

Tournytt

Olesen i en klass för sig

Leder med sju slag inför sista ronden

Text: Martin Strömberg • 2016-11-05 Uppdaterad 2016-11-05

Danske Thorbjörn Olesen ledde med sex slag när han inledde tredje ronden på Regnum Carya på lördagen.

Ledningen krympte till fyra som minst men när dage var över hade den återigen vuxit och stannade på sju slag inför söndagen.

– Jag var nervös när jag gick ut för jag har aldrig haft så stor ledning. Men jag vet hur fort det kan gå och det är många bra spelare bakom mig. Jag måste fortsätta att köra ner huvudet och vara aggressiv i morgon också.

Närmast bakom sig har han en kvintett spelare, bland andra österrikaren Bernd Wiesberger, och alla om följer golf vet hur snabbt det kan gå åt båda hållen när en trend startar men sju slag är mycket.

– Det är en konstig känsla att leda med sju slag men det kommer inte att bli lätt. Det är en stor tävling och det vore fantastiskt för mig om jag lyckas hålla undan, sa Dansken som redan har tre ET-segrar på meritlistan.

För svensk del var Joakim Lagergren bra med från start men tre bogeys under mitten av ronden satte lite momentumstopp för Lagergren. Han avslutade dock bra och kom in på 70 slag för dagen. Han delar nu niondeplatsen, nio slag bakom Olesen.

Ställningen


Text: Martin Strömberg • 2016-11-05
TournyttBernd WiesbergerEuropean TourJoakim LagergrenThorbjörn OlesenTournytt
Scroll to Top