Shriners Hospitals For Children Open – Round Two

Tournytt

Pamplings klassiska knep räddade dagen

Blixt ensam svensk kvar i Vegas

Text: Martin Strömberg • 2016-11-05 Uppdaterad 2016-11-05

Även andra dagen av Shriners Hospitals bröts på grund av mörker med en hel del spelare ute på banan. De två toppmännen hann spela klart och australiern Rodney Pampling lyckades behålla en enslagsledning före amerikanen Brooks Koepka. 

Pamplings inledning var långt ifrån hans spel första dagen då han sköt 60 slag och han var två över tidigt. Men han kom tillbaks sent på ronden och ett gammalt klassiskt knep fick den något vidskeplige australiern på rätt spår, han bytte markeringsknapp.

– Jag gjorde ett par fåniga enkla misstag och ville få andra vibbar på banan. Jag kastade otursknappen och det fungerade, sa Pampling efteråt.

Koepka är ett slag bakom på 13 under par efter att ha gått andra ronden på 67 slag. Men han var inte nöjd med fokuseringen.

– Det var en hel del slarv och enkla misstag. Men jag spelade bra stundtals och satte en hel del putt. Kan jag städa upp spelet lite i helgen så kan det bli bra.

Av tre svenskar till start lyckades bara Jonas Blixt hålla på rätt sida kvalgränsen. Han är fem under par med ett hål kvar att spela och kvalet ser ut att gå vid tre under.

Carl Pettersson hann spela klart och efter 68 slag andra dagen är han två under totalt och ser ut att missa med ett slag.

David Lingmerth slutade på par efter 68 slag andra dagen.

Ställningen


Text: Martin Strömberg • 2016-11-05
TournyttBrooks KoepkaJonas BlixtPGA TourRodney PamplingTournytt
Scroll to Top