Turkish Airlines Open – Day One

Carlsson bästa svensk i Belek

"Alla bitar börjar falla på plats"

Text: Martin Strömberg • 2016-11-03 Uppdaterad 2016-11-03

Trots att många av Europatourens stora stjärnor valt att avstå från spel i den första tävlingen av Europatourens finalspel – bara två av de tio främsta på Race to Dubai spelar – är det ett fint startfält i turkiska Belek.

Avhoppen har gett chansen till spelare längre ner på rankingen och det är just en av inhopparna som leder. Sydafrikanen Goerge Coetzee är bara 85.a på rankingen och har haft ett tungt år men första dagen dundrade han runt Regnum Carya sju under par.

– Jag har känt att spelet varit på väg de senaste veckorna och det är skönt att det syns på scorekortet. Jag har offrat en del tid den här säsongen och försökt att koncentrera mig på att utveckla en del saker, sa Coetzee efter sin rond.

Bästa svensk efter rond ett är göteborgaren Johan Carlsson, som gick tre under par. Carlsson är 74:a på Race to Dubai och spelar för att ta sig in i finalen i Dubai om två veckor där de 60 främsta får spela.

– Jag tror chanserna är goda men jag försöker fokusera på en sak i taget och den här veckan är det vinst som gäller, säger Johan till Svensk Golf.

Danske Thorbjörn Olesen är på andra plats, ett slag bakom Coetzee och även Olesen har ägnat året åt en hel del hårt jobb för att ta nästa steg i karriären.

– Jag spelade bra på i gårdagens pro-am och bara att spela de här tävlingarna innebär ju att du gjort en hyfsad säsong. Men nu känns spelet verkligen på rätt väg igen, sa Olesen.

Ställningen

 


Text: Martin Strömberg • 2016-11-03
TournyttEuropean TourGeorge CoetzeeJohan CarlssonThorbjörn OlesenTournytt
Rulla till toppen