Tournytt

Kinhults fina formbesked

Flera svenskar jagar plats i CT-finalen

Martin Strömberg • 2016-10-28

Efter en svår debutsäsong på Europatouren börjar Marcus Kinhult äntligen hitta rätt på golfbanorna igen. Han har tränat, byggt självförtroende på lite olika tourer, och den senaste tiden har också resultaten börjat smyga sig fram. Sjätteplatsen i Kina för två veckor sedan var ett bevis, hans 16 under par efter tre ronder den här veckan ett ännu tydligare.

– Det kändes lätt idag. Jag spelade stabilt från första till sista hålet idag och satte aldrig mig själv i några större problem, sa Kinhult till tourens hemsida efter sin 65:a.

Pontus Widegren håller sig också kvar i toppen efter tredje dagens 69:a. På 13 under par delar han femteplatsen, tre slag bakom landsmannen.

Johan Edfors är ytterligare ett slag bakom på delad elfteplats efter 70 slag på fredagen.

Kinhult behöver en bra placering för att ta sig in i CT-finalen i Oman nästa vecka. Just nu är han 68:a på Order of Merit och upp till 45:e plats, som krävs för att få spela i finalen, fattas det drygt 18 000 euro. Troligen innebär det att Kinhult behöver komma trea eller tvåa lite beroende på vad spelarna runt omkring gör.

– Jag försöker att inte tänka på finalen alls. Det är en lång rond kvar och många bra spelare som jagar. Jag ska försöka att känna mig bekväm med att leda en tävling, det är en position som jag inte varit i så många gånger, men jag ska hålla mig till mitt spel och göra ungefär samma sak som idag så får vi se vad som händer.

Ställningen

 

Kinhults fina formbesked
Scroll to Top