Tournytt

Olazabal gör comeback efter 18 månader

När den tvåfaldige majorvinnaren gör comeback måste han presentera sig själv för de yngre kollegorna på touren.

Av CM Hellsten • 2016-10-11

Elva svenskar finns med i British Masters som avgörs på The Grove – bland andra Alex Norén som tangerade banrekordet på Carnoustie förra veckan och Joakim Lagergren som blev bäste svensk i Alfred Dunhill Links Championship. Och så färske CT–vinnaren Johan Edfors som efter triumfen tog ett rejält kliv på världsrankingen.

Men framför allt handlar British Masters om en… spanjor.

Jose Maria Olazabal spelar på torsdagen sin första European Tour–tävling på 18 månader.

Olazabal har varit borta på grund av sin reumatism.

”Jag vill se hur kroppen tacklar en vanlig tävling”

– Jag vill se hur kroppen tacklar en vanlig tävling, träningsdosen och 18 hål. De kommande två veckorna med British Masters och Portugal Masters blir ett bra test för mig och efter det får jag bestämma mig om jag ska fortsätta spela på ET eller European Senior Tour nästa säsong. Vi får se hur det går, säger Jose Maria Olazabal till European Tour.

 50–årige Jose Maria Olazabal, som blev proffs 1985, har vunnit två majors, 23 tävlingar på ET och ledde som Ryder Cup–kapten Europa till seger på Medinah 2012.

Trots den tunga meritlistan väljer han att hålla en låg profil inför återkomsten:

”Min öppningsreplik blir nog: ”Hej, jag heter Jose Maria, kul att träffas””

– Jag vill att min comeback blir diskret… Jag har varit ute på European Tour så länge att jag faktiskt behöver presentera mig själv på drivingrangen. Min öppningsreplik blir nog: ”Hej, jag heter Jose Maria, kul att träffas”.

Scroll to Top