2016 Ryder Cup – Previews

Tournytt

Vinnarskallar ska göra Spieth och Reed starka

En viktig ingrediens för ett lyckat Ryder Cup-par är att vilja vara den som avgör. Jordan Spieth menar att han och Patrick Reed båda vill det, och på så sätt blir de svårslagna på Hazeltine.

Text: Jesper Johansson • 2016-09-28 Uppdaterad 2016-09-28
Vinnarskallar ska göra Spieth och Reed starka

Jordan Spieth trivs att spela med Patrick Reed. 2014 på Gleneagles lyckades paret vinna två matcher och dela den tredje de deltog i. Men det är inte för att de är bästa vänner eller känner till varandras spel, menar Jordan Spieth. Istället menar han att framgången beror på rivaliteten.

– Jag tänker att vi vill krossa varandra och att det gör oss bra. Vi har spelat mycket golf tillsammans. Vi har blivit hopparade ofta och vi vill alltid spela bra. En av anledningarna är att vi vill vinna över varandra. Det har vi alltid velat. Men samtidigt har vi förtroende för varandra och att vi ska leverera, sa Spieth under en presskonferens.

Det Jordan Spieth menar är att det är en stor fördel för dem att ingen av dem vill vara sämre än den andra. Att det gör att de spelar bättre golf än de flesta.

– Om jag skulle lämna en två meter lång putt för att vinna matchen vet jag att Patrick Reed vill gå fram och lägga i den. Han vill kliva dit och knacka i den och sedan jubla med publiken.

– Jag vill också ha den putten; jag vill att det hellre ska vara jag som tar den än han då jag vill vara den som avgör matchen. Det är en stor fördel.

De båda har pratat med kaptenen Davis Love III för att meddela att de gärna spelar med varandra och att deras spelstil passa bra tillsammans. Inte bara för att de båda vill vinna, utan för att de också har en viss skillnad i sitt spel.

– Både Patrick och jag gör många birdies. Han gör dem oftast på par 4- och par 5-hål, medan jag är bättre på par 3- och 4-hålen.

Men jag spelar var än Love placerar mig. Jag litar helt och fullt på honom och hans vice kaptener, sa Jordan Spieth.


Text: Jesper Johansson • 2016-09-28
TournyttDavis Love IIIHazeltine GCJordan SpiethPatrick ReedRyder CupTournytt
Scroll to Top