BMW PGA Championship – Day Two

Tournytt

Här är de tre spelare Clarke valde

Med en månad kvar till Ryder Cup höll den europeiska kaptenen, Darren Clarke, en presskonferens där han meddelade vilka tre spelare som han tagit med i laget.

Text: Erik Hallberg • 2016-08-30 Uppdaterad 2016-08-30
Här är de tre spelare Clarke valde

Om en månad drar Ryder Cup igång på Hazeltine i Minnesota, USA.

Nio spelare har redan kvalat in till det europeiska laget, bland andra Henrik Stenson.

Under tisdagen höll det europeiska lagets kapten Darren Clarke en presskonferens på Wentworth där han meddelade vilka tre spelare han själv valt ut för att fullborda det europeiska tolvmannalaget.

De tre spelarna blev Lee Westwood från England, Martin Kaymer från Tyskland och Thomas Pieters från Belgien.

Då laget redan bestod av fem spelare som aldrig spelat Ryder Cup ville Darren Clarke få in fler spelare med rutin, därav valen av Westwood och Kaymer.

– Valen av Westwood och Kaymer var inte svåra att göra. Lee Westwood är en av de mest erfarna Ryder Cup-spelarna genom tiderna. Det här blir hans tionde Ryder Cup. Han har spelat stabilt i år med en fin andraplats på Augusta National under US Masters. Vecka ut och vecka in har han spelat väldigt stabilt. Samtidigt har Martin Kaymer sex fina topp 10-placeringar under sina senaste tävlingar. Ingen kan glömma putten han satte för några år sedan på Medina. Han är en person som jag tror väldigt mycket på, Clarke.

Om de första två uttagningarna var lätta för Clarke blev valet av den sista spelaren tuffare. Valet stod mellan Thomas Pieters och Russell Knox.

– Valet har handlat om Russel Knox och Thomas Pieters och det har varit ett oerhört svårt beslut att ta som har hållit mig sömnlös. Pieters har spelat fantastiskt den senaste perioden med en fjärdeplats i OS, en andraplats i Tjeckien och en seger nu senast i Danmark, där han avslutade med tre raka birdies, har gjort det omöjligt för mig att lämna honom utanför laget.

– Att behöva ringa Russell och säga att han inte kom med är ett av de jobbigaste telefonsamtalen jag någonsin behövt ringa. Russell har spelat otroligt bra under kvalperioden där han vann WGC och spelade otroligt på Travelers. Några kommer säga att han förtjänade platsen i laget men jag var tvungen att välja mellan honom och Pieters och jag har alltid varit ett stort Pieters-fan enda sedan jag såg honom för första gången.

Trots att halva det europeiska laget består av spelare som aldrig tidigare spelat Ryder Cup tvekar inte Darren Clarke över lagets potential.

– Med talangen som de här spelarna har så är jag inte det minsta orolig över vårt lags slagstyrka, säger Clarke.


Text: Erik Hallberg • 2016-08-30
TournyttLee WestwoodMartin KaymerRussell KnoxRyder CupThomas PietersTournytt
Scroll to Top