Norsjö Golfklubb i mitten av november. Foto: Privat

Golfsverige

Norrländsk golf i november – ”kö på tee”

40 spelade hål på två dagar. I november. I Lappland. Ur led är tiden, men för en golfgalen grupp i Norrland var det bara att ta vara på chansen.

Text: Jesper Johansson • 2020-11-19

Sonja Lindman och hennes vänner tog sig till Norsjö GK under föregående helg för att spela golf. Aldrig tidigare har hon sett ett så bra skick på banorna norr över som i år.
– vissa gynnsamma år har de kunnat öppna i april och det har hänt att de har spelat här första helgen i december men då mer som en kul grej, säger hon till Svensk Golf.
– Skicket på banan var riktigt, riktigt bra. Visst fanns det några blöta fläckar men vi gick torrskodda hela tiden. Jag har spelat många banor som är blötare mitt i sommaren.

Norsjö GK har konstgräs på sina greener vilket gör det möjligt att spela banan så här pass sent på året. Och Sonja Lindman med golfentourage var inte ensamma på banan.
– Nej, det var kö på tee många gånger, säger hon.

Men solljuset då? Dagarna blir kortare och kortare över hela landet, inte minst norröver. Men trots det kunde gruppen ta en fika efter nio hål och hinna runt.

Sonja Lindman är medlem på Arvidsjaurs GK och där spelade hon till och med 15 oktober i år. Banan har varit i toppskick under året och under hösten klarar den sig bättre än de flesta banorna.
– Vi spelade sista tävlingen i slutet av september med fantastiska greener som både var snabba och rullade bra. Just då tror jag inte många banor norr om Stockholm kunde mäta sig med vår kvalitet. Den står på en tallhed så den tål hur mycket vatten som helst.

Blir det fler rundor i år för er?
– Tyvärr så tror jag att det var sista rundan för i år för i dag är det vitt på marken. Men jag låser inte in klubborna ännu bara ställer de åt sidan ett tag, säger Sonja Lindman.


Text: Jesper Johansson • 2020-11-19
SpelaArvidsjaurs GKGolfsverigeNorsjö GK
Scroll to Top