Hannah Zimmergren från Lysegårdens GK har spelat golf i tre år. Hittills i år har hon gjort 82 birdies på 34 ronder i Cobras utmaning. Foto: Martin Willners

Målsättningen: 1 000 birdies på tre månader

Hannah Zimmergren siktar på att bli Queen of Birdies i Cobras utmaning.

Text: Martin Strömberg • 2020-06-24 Uppdaterad 2020-06-25

Just nu pågår en birdiejakt i Norden.

Tidigare i år valde Cobra ut åtta spelare, fem från Sverige plus en vardera från Finland, Norge och Danmark, att delta i utmaningen Cobra King of Birdies. Alla spelare har blivit utprovade för ett set med Cobra King Forged Tec-järn samt en Speedzone-driver, som de får låna under tre månader. Den spelare som gör flest birdies får behålla klubborna.

Hittills är det tävlingens enda drottning som tagit ledningen i King of Birdies-racet.

Hannah Zimmergren från Lysegårdens GK utanför Kungälv trodde inför tävlingen att det skulle krävas 50 birdies på tre månader för att vinna. Hittills har hon rullat i 82 birdies, på 34 ronder, och kapat åt sig en rejäl ledning.

Läsning som blir än mer imponerande när man tar med i beräkningen att hon började spela för bara tre år sen. Hennes handicap är nu nere på 6.

Sammanlagt har de åtta spelarna gjort 320 birdies, och sex eagles – vilket dock inte påverkar resultatlistan då det är bara birdies det handlar om.

– Målet just nu är att de tillsammans ska få ihop över 1 000 birdies på tre månader. Med semester i antågande är det kanske inte en omöjlighet, säger Martin Willners, Marketing Manager för Cobra Puma Golf i Norden.

För att följa med i birdiejakten gör ni det lämpligast via Cobras Facebooksida här.

Så här ser ställningen ut just nu:

LÄS MER: Svensk Golfs test av Cobras Speedzone-drivern

LÄS MER: Svensk Golfs test av Cobra King Forged Tec-järnen


Text: Martin Strömberg • 2020-06-24
SpelaCobra/PumaGolfsverige
Rulla till toppen