A6 Golfklubb lever inte längre i ovisshet. Foto: Klubben via Facebook

Lättnadens suck

Svenska klubben överlever – får förlängt arrendeavtal

A6 GK kommer att överleva fram till 2045. Det är klart efter att klubben kritat på ett nytt arrendeavtal med kommunen.

Text: Jesper Johansson • 2020-06-08

A6 Golfklubb i Jönköping har länge levt i ovisshet. Anledningen är att klubbens mark länge planerades bli en ny stadsdel. Men de planerna grusades förra året, vilket förstås var en skön känsla för klubbens medlemmar som fick ha kvar sin golfoas i staden. Problemet var bara att det dåvarande arrendeavtalet gällde till december 2023, vilket gjorde att framtiden ändå var oviss för A6 GK.

Nu finns det dock anledning att andas ut.
Det nya avtalet som gjorts med kommunen gäller i 25 år framöver, till sista december 2045.
– Det viktiga har varit längden i arrendet. Ska man till exempel söka pengar från Allmänna arvsfonden så krävs ett arrende på minst tio år, så det här är ett väldigt positivt besked, säger Per Simonsson, klubbchef, till Jönköpingsposten.
– Det här ger oss större möjligheter att utveckla vår verksamhet och vi kan titta på andra sätt att finansiera detta. Vi får helt andra och bättre förutsättningar helt enkelt.

A6 Golfklubb har i dag 27 vanliga golfhål och ytterligare nio hål som är en pay-and-play. Totalt har de ungefär 1 500 medlemmar. Klubben har nu planer på att expandera med bland annat en ”grön multiarena” men första steget är att se över klubbens lokaler. Sedan starten för 35 år sedan har de hållit till i baracker.
– Det behövs nya faciliteter. Jag ser framför allt det här nya avtalet som en belöning för alla som har varit med i klubben i 35 år, säger Simonsson.


Text: Jesper Johansson • 2020-06-08
SpelaA6 GKGolfsverige
Scroll to Top