Foto: Vice Golf

Spela

Ny golfboll gör entré

Bollmarknaden är en av de tuffaste marknaderna i golfbranschen att slå sig in på, men det tyska företaget Vice Golf är fast bestämda att göra just det. Deras affärsidé? Att sälja bollar av hög kvalitet till en låg prislapp.

Text: Oskar Åsgård • 2013-09-30

Personifiera din boll

Redan vid en beställning på bara ett dussin bollar erbjuder Vice Golf personligt tryck, antingen i form av text eller en logo. Priserna börjar från 0,59 euro (cirka 5 kronor) per boll vid en beställning av tolv bollar.

Premiärerbjudande

Vice Golf erbjuder Svensk Golfs läsare tre fria bollar vid köp av valfri Vice Golf-produkt. Använd länken www.vicegolf.se/golfse så kommer de tre gratisbollarna att läggas till din beställning när du klickar dig vidare till betalningssidan.

Ingo Düllmann och Rainer Stöckl träffades när de surfade på den konstgjorda floden Eisbach i München för ett par år sedan. Idag vill de få golfare att surfa in på hemsidan för deras golfbollsföretag Vice Golf.

– Vice Golf skapades med det tydliga målet att visa att golfbollar av utmärkt kvalitet kan tillverkas till ett mycket överkomligare pris. Vice har skapat ett säljkoncept som kapar majoriteten av kostnaderna utan att försaka bästa möjliga kvalitet. Vice golfbollar säljs enbart via internet och skickas direkt till kunden, säger Düllmann och Stöckl till Svensk Golf.

Vice Golf har fyra olika bollmodeller i sitt utbud – Pro, Pro Neon, Tour och Drive. Pro-modellen är en tredelsboll med uretanskal som de rekommenderar till spelare som är vana att spela med bollar som Titleist Pro V1, NIKE 20XI och Srixon Z-Star.

För den som beställer 60 bollar eller fler av Vice Pro-modellen blir kostnaden 22,90 kronor per boll, plus 79 kronor i fraktkostnad (eller 24,22 kronor per boll inklusive fraktkostnaden). Det kan jämföras med ett dussin Titleist Pro V1 vars rekommenderade pris i butik är 579 kronor för ett dussin bollar, eller 48,25 kronor per boll. För den som bara vill köpa ett dussin Vice Pro är priset 34,90 kronor per boll.

 

Den givna frågan är förstås hur bra Vice-bollarna står sig i jämförelse med konkurrenterna, där en del äger uppåt 100 bollpatent och spenderat otaliga forskningstimmar på att utveckla sina modeller.

– Bollpatent handlar till 99 % om strukturen på dimplarna och tillverkningsmetoden. Våra tester har visat att det inte finns någon klar fördel hos det ena dimplemönstret jämfört med andra. Vi har valt ett generiskt mönster som inte kan patenteras. Men vi har lagt mycket tid och kraft på att utveckla våra bollar till toppstandard. Utförliga tester med golf pros och robot har försäkrat oss om att egenskaperna är jämförbara med bollar av andra märken, säger grundarna.

Vice själva förklarar sina låga priser med att de inte lägger miljonsummor på att sponsra proffsspelare, att de fokuserat på att erbjuda en bollmodell i varje kategori samt försäljningsstrukturen, där mellanled som distributörer och återförsäljare kapats.

Sugen att prova? Surfa in på www.vicegolf.se/golfse.*

*Se faktarutan till höger för att ta del av premiärerbjudandet från Vice Golf.


Text: Oskar Åsgård • 2013-09-30
SpelaBollarUtrustningVice Golf
Scroll to Top