Redaktionen är redo att utmana dig, nu är det upp till dig att välja vem du vill utmana och vilket pris du tävla om. Foto: Jacob Sjöman

Spela

Svensk Golf utmanar dig

Psst, Golfsverige! Nu finns chansen att ge Svensk Golfs redaktion rejält på nöten. Ställ upp i Olympiagolfen, utmana valfri medarbetare och var med och tävla om grymma priser.

Text: info@golf.se • 2013-05-06 Uppdaterad 2013-05-06

Om Olympiagolfen

Hur går Olympiagolfen till?Golfaren ska kunna spela när han eller hon vill, med vem man vill och hur ofta man vill. Deltagarna delas in i fem olika klasser efter handicap. Sedan ligger de fem bästa poängbogeyresultaten till grund för vilka spelare som tar sig till semifinalen på Kristianstad i september. De bästa spelarna i finalen vinner en resa till en final i samband med ett träningsläger med landslaget och dess tränare.

När börjar det?Första speldagen är 1 maj. Sedan får man spela ett obegränsat antal ronder fram till och med 31 augusti.

Hur funkar Svensk Golfs utmaning?
Senast den 14 juni väljer du vilken medarbetare du vill utmana och därmed vilket pris du vill tävla om. Det går bara att anmäla sig till en leaderboard. Den som toppar respektive leaderboard den 1 september har vunnit priset.

Det också att skapa egna leaderboards – vad innebär det?Det kommer via Min Golf att kunna skapas egna leaderboards för kompisgänget eller någon annan sammanslutning. På så vis kan deltagarna göra egna tävlingar i tävlingen.

Vad kostar det?350 kronor för seniorer och 175 för juniorer. Betalas med kort vid anmälan.

Mer info hittar du på Olympiagolfens sida.

 



Den 1 maj inleddes Olympiagolfen. Redan har över 3 800 golfare anmält sig och hundratals Olympiagolfronder spelats. Men det är inte för sent, Olympiagolfen pågår från 1 maj till 31 augusti.

Tvärtom kommer här sju schysta skäl att anmäla sig.

Svensk Golfs redaktion har nämligen bestämt sig för att utmana Golfsverige i Olympiagolfen. Varje medarbetare har skapat en egen leaderboard och fixat ett fint pris till den som toppar leaderboarden när kalendern slår över till 1 september.

Vem du vill utmana och vilket pris du vill kämpa om är upp till dig, men du kan bara vara med på en leaderboard. Du anmäler dig genom att skicka ett mail med ditt namn och golf-id till den du vill utmana, mailadresserna hittar du nedan. Senast den 14 juni måste du ha anmält dig för att vara med i utmaningen.

Spöa chefredaktören
Tobias Bergman, 37 år, chefredaktör, hcp 4.
Priset?
Frösåker har vuxit fram som en av Mälardalens ledande anläggningar. 18-h��laren är redan omtalad och i sommar öppnar en läcker niohålare. Du och en vän får spela båda om du plockar hem Tobias Bergmans ledartavla. Här har också Golfskolans Matz Evensson sin studio och han bjuder er på en entimmes lektion. Bor gör ni i klubbens B&B strax intill första tee.
www.fgcc.se

Vill du utmana Tobias? Maila: tobias.bergman@golf.se

 

Knocka Elin
Elin Breyer Hedberg, 36 år, art director, hcp 25,6.
Priset?
Hooks Herrgård är en svensk klassiker i hjärtat av Småland. Nu har du också chansen att ta dig dit. Vinnaren på Elin Breyer Hedbergs ledartavla får nämligen ett golfpaket för två personer. Det innebär övernattning i dubbelrum, frukost, middag och greenfee på någon av de två banorna.
www.hooksherrgard.se

Vill du utmana Elin? Maila: elin.hedberg@golf.se

 

Vinn CM:s vänsterklass
Carl Magnus Hellsten, 38 år, redaktör, hcp 19,4.
Priset?
Nya R1-drivern från TaylorMade går att justera i 168 olika inställningar och är en av årets hetaste produkter inom driversegmentet. Nu kan du se till att ett exemplar landar i din bag. Men i så fall måste du se till att bli vinnaren på Carl Magnus Hellstens leaderboard. (OBS! Priset är en vänsterdriver)
www.taylormadegolf.com

Vill du utmana Carl Magnus? Maila: carlmagnus.hellsten@golf.se

 

Plocka ner Franzén
Eric Franzén, 42 år, redaktör, hcp 9,2.
Priset?
Med 36 väldesignade hål, fantastiska träningsmöjligheter och ett skönt klubbhus är det onekligen en speciell atmosfär över PGA of Sweden National utanför Malmö. Vinnaren av Eric Franzéns leaderboard får ta med sig en kamrat på en lyxig golfhelg. Där ingår en övernattning i dubbelrum, frukost, middag och greenfee.
www.pgaswedennational.se

Vill du utmana Eric? Maila: eric.franzen@golf.se

 

Krossa Karin
Karin Klarström, 43 år, redaktör, hcp 19.
Priset?
Bro Hof är ansedd som Sveriges mest spektakulära anläggning och Stadium Course betraktas som landets bästa bana. Där har du chansen att få spela tillsammans med en vän. Bara ett hinder återstår på vägen och det är att vinna Karin Klarströms ledartavla. För att sätta lite extra piff på dagen får du också en lektion med Bro Hofs och Golfskolans tränare Marlene Hedblom inför eller efter ronden.
www.brohofslott.se

Vill du utmana Karin? Maila: karin.klarstrom@golf.se

 

Besegra Sylvia
Sylvia Luther, 58 år, redaktionssekreterare, hcp 36.
Priset?
Om man inte kan spela som ett proffs går det ju i alla fall att klä sig som ett. Tillsammans med Adidas/Ashworth ser vi till att du kan få den rätta looken på banan och bekväma skor att ta dig fram i. Den som vinner Sylvia Luthers ledartavla får skor, byxor, tröjor och funktionsplagg.
www.adidas.se/Golf

Vill du utmana Sylvia? Maila: sylvia.luther@golf.se

 

Knäck pryl-Oskar
Oskar Åsgård, 25 år, utrustningsredaktör, hcp 4,2.
Priset?
Dormy Golf har nio stora butiker över hela landet. Här finns det mesta som golfaren kan önska sig och alla betydande varumärken har sin naturliga plats bland hyllorna. Vinner du Oskar Åsgårds leaderboard har du chansen att gå loss rejält i butiken. Vi ger dig ett presentkort på 3 000 kronor att shoppa för.
www.dormy.se

Vill du utmana Oskar? Maila: oskar.asgard@golf.se

Så anmäler du dig till Olympiagolfen

Text: info@golf.se • 2013-05-06
SpelaNyheter
Rulla till toppen