Foto: Patrik Resin

Spela

Tjäna meter med rätt driver

Alla tillverkare vill övertyga oss att tro att just deras driver kan ge 20 extra meter och hjälpa till att driva ut bästa kompisen nästa runda. Riktigt så enkelt är det givetvis inte, men vårt test visar att det finns många meter att tjäna på att hitta den driver som passar just dig bäst.

Text: Oskar Åsgård • 2013-03-10

Vi lät en herr- och en damspelare slå igenom hela årets driverutbud. Trots att de valde klubbor med jämförbara specifikationer från respektive märke var resultaten talande.

För herrspelaren skiljde det 22,5 meter i totallängd mellan den driver som gick längst och kortast, vilket för många innebär skillnaden mellan att ha en järnsexa eller järnnia kvar till green efter utslaget. Samma siffra för damspelaren var 13,5 meter.

Skillnaderna kan låta stora, men bekräftas från tränarhåll.

– Det kan vara jätteskillnader mellan olika drivers. I det här fallet jämfördes genomsnittliga drivers med liknande specifikationer. Skräckexemplet är när du ser en duktig ung tjej som fått sin pappas 9,5-gradiga driver med stiffskaft eller seniorspelaren som köper en 10,5-gradig driver med stiffskaft och något öppet klubbhuvud på höstrean. Dessa spelare har enormt mycket att tjäna på en välanpassad driver, säger Matz Evensson.

Fundera över om din driver passar dig och kom ihåg att testa noggrant innan du köper en ny. Att köpa rätt driver ger bra betalt i längden.


Text: Oskar Åsgård • 2013-03-10
SpelaUtrustning
Scroll to Top