Utrustningstestet genomfördes på Arcos Gardens GC i Spanien och till vår hjälp använde vi bollflyktsradarn TrackMan. Foto: Patrik Resin

Spela

Så gick drivertestet till

Vi har testat 15 nya drivermodeller inför säsongen 2013. Testet genomfördes av vår testpanel på Arcos Gardens Golf Club i södra Spanien. Såhär gick testet till.

Text: Oskar Åsgård • 2013-03-10

Att tala om vilken driver just du ska köpa är ett omöjligt uppdrag för ett golfmagasin. Det är heller inte vårt mål med utrustningstestet. Vad vi vill göra är att kasta ljus på teknologin bakom produkterna och bjuda på intrycken från vår testpanel, som fick klämma, känna, slå och utvärdera varje klubba. Arcos Gardens Golf Clubs välskötta träningsområde i södra Spanien stod till testpanelens förfogande. Vi använde riktiga bollar och för att författa rättvisa omdömen utnyttjade vi också bollflyktsradarn TrackMan, som mäter hastighet, spinn, utgångsvinkel och mycket mer.

Så läser du testet
TILLVERKAREN SÄGER: Via intervjuer med tillverkarnas ingenjörer har vi sammanfattat den grundläggande teknologin bakom klubban under denna rubrik.

SVENSK GOLF SÄGER: Här bjuder vi på testpanelens intryck och kommentarer av klubban.

Under rubriken OMDÖME ger vi dessutom mer specifika kommentarer kring fyra olika kategorier med utgångspunkt i frågeställningarna nedan.

Innovation: Vilka teknologiska innovationer ligger bakom klubban? Om klubban är en utveckling av en tidigare modell, vad är nytt?

Ljud: Hur låter klubban i träffögonblicket?

Wow-känsla: Vilka känslor framkallar första visuella intryck? Hur “spännande” känns det?

Custom: Hur brett är loftspannet? Är klubban justerbar i någon mån? Finns den både för höger- och vänsterhänta? Hur ser skaftutbudet ut?

Nyhet! – Video
En nyhet i år är att vi har kompletterat det skrivna testet med filmer här på golf.se. Du hittar driverfilmerna genom att klicka på respektive klubba här eller genom att scanna QR-koderna i tidningen med din smartphone.


Text: Oskar Åsgård • 2013-03-10
SpelaUtrustning
Scroll to Top