Sand Golf Club är stället dit riktiga golfnördar ska bege sig den 12:e juni i sommar. Foto: Peter Cordén

Spela

Drömtävling för golfdårar

Gillar du att spela golf, mycket golf? Ja, då kanske du har vad som krävs för att vinna den extrema tävlingen 24hGolf, som avgörs på Sand Golf Club i sommar. Tävlingsidén är enkel, det handlar om att på 24 timmar samla så många poäng som möjligt. Hur många hål du vill spela bestämmer du själv.

Text: Oskar Åsgård • 2010-04-19 Uppdaterad 2010-04-19

24hGolf

Datum: 12/6
Spelplats: Sand Golf Club
Anmälan: Senast 31/5
Mer info: 24hgolf.com

När du surfar in på hemsidan 24hgolf.com möts du av texten “Varning! Enbart för motiverade golfare”, vilket inte kunde vara mer sant. Tävlingen är en slags golfens motsvarighet till Le Mans 24-timmarslopp och det handlar helt enkelt om att i tvåmannalag plocka så många poäng som möjligt under ett dygn.

Spelplatsen är Sand GC utanför Jönköping och första upplagan gick av stapeln i fjol, med 26 deltagande lag. 12 juni i år är det dags för nästa omgång av tävlingen. För att möjliggöra spel även på natten makeras fairway med stora lysstavar och självlysande bollar delades ut.

– För att motivera alla lite extra på natten flyttar vi fram till en kortare tee, säger Joel Ståhl, en av eldsjälarna bakom tävlingen.

Deltagarna är välkomna att spela precis hur många hål de önskar och vill man slåss om förstapriset finns det inga genvägar. 

– Vi spelade genom hela natten och sprang sista timmen. Det var en ordentlig utmaning, men enormt roligt, säger Per Lennartsson, som vann den individuella poängbogeyn på imponerande 184 poäng.

Lennartsson vann dessutom lagtävlingen tillsammans med spelpartnern Rickard Landin. Titelförsvararens bästa tips till årets segeraspiranter var enkelt.

– Spela hela tiden…


Text: Oskar Åsgård • 2010-04-19
SpelaNyheter
Scroll to Top