Annons

Beleks majestätiska golfbanor kantas ofta av tallskog eller eukalyptusträd // Foto: Goturkiye

Världens mest behagliga golfliv

Därför reser tusentals svenskar varje år till sitt eget golfparadis i Belek.

Text: Goturkiye • 2022-08-05 Uppdaterad 2022-08-05

Med 300 soldagar per år, manikyrskötta fairways och jämna, lagom snabba greener, finns det mängder av goda skäl för att lägga till golf i Belek till din önskelista i år.

Med cirka 35 minuters transfer från flygplatsen i Antalya är det dessutom smidigt att ta sig hit och ofta kan man spela golf redan samma dag som man flyger.

Många av Beleks golfbanor erbjuder en fantastisk naturlig miljö mellan pittoreska berg och havet, vilket ger härliga golfvyer, rikligt djurliv, sällsynta fåglar, i deras naturliga livsmiljöer och en sann turkisk rivieraupplevelse.

En fantastisk samling högklassiga banor, dessutom i nära anslutning till varandra, i kombination med en mängd lyxresorter, gör det smidigt att kombinera sina golfronder med olika vattensporter, matupplevelser ur det läckra turkiska köket och fysiska aktiviteter.

Med  toppmoderna träningsanläggningar och lektioner med PGA-certifierade instruktörer är golfbanorna i Belek det perfekta valet för alla nivåer av golfspelare.

I Belek finns dessutom några av Turkiets mest imponerande lyxresorter som välkomnar gästerna med kilometerlånga gyllene välskötta sandstränder och ett exklusivt utbud av rum, sviter och villor som ofta gränsar till golfbanorna.

Du har alltid nära till avkopplande bad, antingen i havet, i spaet eller vid poolen med något att äta eller dricka.

Beleks popularitet som golfdestination ökar stadigt sedan den första anläggningen i regionen, National Golf Club öppnades 1994. Banan som, som ligger inbäddad i eukalyptusskog med naturliga sjöar sträcker ut sig över cirka 100 hektar, och designad av David Feherty och David Jones. National Golf Club var också första banan i Belek som stod värd för en internationell professionell tävling i Turkiet, dock inte den sista.Den fick senare sällskap av flera andra golfbanor i världsklass, varav många utvecklades av kända golfspelare/designers, däribland PGA-mästarna Nick Faldo och Colin Montgomery, för att bara nämna några.

En del av tjusningen med golf är ju att uppleva nya utmanande banor och i Belek kan du spela nya banor varje dag, en del oberoende medan andra utgör en del av lyxiga golforter.

Banorna har också skiftande karaktärer, allt från linksliknande banor , vars skönhet påminner om Old Course i St Andrews eller Pebble Beach, till nattgolf på den första fullt upplysta golfbanan i Europa. Turkish Airlines Open 2019 var faktiskt det första internationella mästerskapet med tävling under strålkastare.

Belek har varit värd för flera andra TV-sända internationella evenemang och lockat legendariska spelare från golfvärlden. Turkish Airlines Open 2013 var kanske det mest minnesvärda med Tiger Woods som slog det första golfslaget någonsin från Asien till Europa på Bosporusbron, innan han flög ner till Belek för att vara affischamn för  Turkiets första European Tour-evenemang någonsin. Andra spelare som varit på plats för att tävla i Turkiet är bland andra Lee Westwood, Charl Schwartzel, Rory Mcllroy, Hunter Mahan, Justin Rose och Webb Simpson.

Under de senaste åren har golfsporten vuxit fram ännu tydligare som favoritaktiviteten för många som vill vara utomhus och njuta av den friska luften och landskapet. För alla som älskar golf finns det inget bättre val än de spektakulära banorna och det avkopplande livet i Belek.


Antalya har mycket mer än bara exceptionell golf. Här är några exempel på saker att göra dagar då man känner för att se sig omkring.

  • Om du reser med familjen kan du vara säker på att orörda sandstränder är standard på alla lyxresorter i Belek, många med välskötta barnklubbar, såväl som golfakademier för ungdomar. Alternativt kan du organisera en ”vattendag” med familjen genom att besöka Antalyas akvarium eller nöjesparker.
  • För historieintresserade är Kaleiçi (Gamla stan) i Antalya som ett levande museum med sevärdheter som Hadrianusporten och gamla Antalyahus i trä och tegel med fantastiska innergårdar prydda med regionens karakteristiska stenmosaik. Om du vill se de värdefulla föremål som hittades i antika städer som Side, Aspendos och Perge kan du besöka Antalyas arkeologiska museum utanför de gamla stadsmurarna.
  • Boka en biljett till en konsert eller föreställning på den antika teatern i Aspendos under den årliga Aspendos International Opera and Ballet Festival som hålls i augusti och september.  
  • Ta en spännande jeepsafari eller forsränning i Köprülü Canyon någon dag då ni känner er äventyrliga.
  • Lycian Way (Likya Yolu) erbjuder en måttlig till svår naturvandring som kombinerar gamla herdevägar, och husvagnsvägar. Vandra längs stigar som förbinder de gamla städerna Lycia och Pisidia eller upptäck den rika floran i Antalya-regionen med botaniska turer som omfattar Tahtalı Mountain, Kemer, Çıralı och Kaş på våren och hösten.
  • Under den varma årstiden svalkar ni er med de iskalla vattnen i vattenfallen i Düden och Manavgat. En underbar upplevelse som verkligen får liv i kroppen.

Text: Goturkiye • 2022-08-05
PartnerAntalyaBelekgoturkiye.comPartner
Rulla till toppen