Annons

Känslan en tidig sommarmorgon på PGA Sweden National måste upplevas // Foto: PGA Sweden National

Så ska PGA Sweden National utmana Europa

Uppgraderar anläggningen med nytt fräscht hotell och bättre träningsmöjligheter.

Text: PGA Sweden National • 2022-06-17 Uppdaterad 2022-06-17

PGA Sweden National vill vara det naturliga förstavalet när golfälskare bokar sin golfsemester. Ända sedan anläggningen stod klar för 13 år sedan har man strävat efter och arbetat mot att utvecklas till en av Europas absolut mest moderna, bästa och mest gästvänliga golfdestinationer. I år har man tagit nya kliv mot målet, bland annat genom att installera Trackman Range, ett system som gör golfträningen till ett rent nöje. Anläggningens Vd, Jonas Edberg, berättar om framtidssatsningen som man gör med sikte på Europatoppen.

– Vi arbetar på ett nytt, större närliggande hotell som inte ligger alltför långt fram i tiden, kanske ett par år. I takt med att vi får fler hotellplatser kommer vi att bygga ut träningsanläggningen med fler mattor och fler moderna studios, vilket blir en naturlig utveckling. Vi vill bli bättre på alla delar och målsättningen är att bli Europas bästa golfanläggning.

Det ör svårt att inte bli sugen på golf när man vaknar upp till fantastiska vyer över golfbanan, här över Lakes avslutningshål // Foto: PGA Sweden National

Med hjälp av radar på rangen kan man få data från slagen rakt in i mobilen eller på skärmen som finns vid varje utslagsplats och även grästee. Man kan spela olika spel eller mäta ut exakt hur långt alla slag går. Målgruppen för vilka som kommer och tränar på rangen vidgas från att bara omfatta hardcoregolfare till egentligen vem som helst. Man kan spela valfri bana från Trackmans bank av banor direkt på rangen och träningen får helt nya dimensioner. Under 2023 kommer dessutom anläggningens båda banor, Lakes och Links Course, att finnas tillgängliga för simulatorgolf. Det kommer snart också att finnas möjlighet att spela simulatorgolf i anläggningens studios.

– Alla ska kunna känna sig välkomna på PGA National och vi vill vara en tillgänglig och öppen anläggning som har ett brett utbud av aktiviteter för alla, berättar Edberg.

Träningen är – och kommer alltid att vara – en av de centrala delarna av verksamheten på PGA Sweden National. I anläggningens Golf Academy möts golfare från hela landet. Golfarna erbjuds ett helhetstänkande utbud i golfutveckling på en av Europas allra bästa träningsanläggningar. Oavsett ålder och ambitionsnivå finns nya möjligheter till golfutveckling, varje dag, med erfarna och dynamiska tränare och den senaste tekniken via Trackman. För att göra möjligheten att träna längre på säsongen större har man också installerat infravärme och belysning vilket gör träningsförhållandena betydligt bättre under kalla mörka dagar.

Läs mer och boka er lektion eller träningsläger här.

Träffa tränarna i PGA National Golf Academy och få en skräddarsydd golfutbildning som passar just dig. PGA Sweden Nationals tränare är erfarna och målinriktade och kan ge ditt golfspel en rejäl skjuts framåt oavsett vilken nivå du befinner dig på.

Maten är alltid viktig när man är iväg och golfar. PGA Sweden National hämtar man så många råvaror som bara går nästgårds. Säsongsinspirerat, närproducerat och vällagat är mottot som ser till att alla gäster kan stå sig en hel dag med 36 håls spel på Lakes och Links Course.

Vem vill inte spela golf på en av Europas absolut mest spännande och mångsidiga anläggningar // Foto: PGA Sweden National

Läs mer och boka golfpaket här.

Oavsett hur länge du vill stanna och hur många ronder du vill spela så finns möjligheten på PGA Sweden National. Högklassigt boende, ett vasst kök och två golfbanor av högsta klass gör en vistelse här till en upplevelse utöver det vanliga. Och när det gäller banorna så arbetar PGA Sweden National hela tiden målmedvetet för att höja nivån ytterligare. Man har just genomfört renovering av Links greenbunkrar och sjösatt ett gigantiskt dressingprogram.

– Ja, det är ett kontinuerligt arbete om man vill hålla toppklass. Det är skönt att vissa stora arbeten är avklarade och att vi kan ägna oss åt ren toppfinish ett tag framöver, berättar Edberg.

Som en del i att fortsätta utveckla verksamheten med en anläggning dit alla är välkomna står nu två nya padelbanor klara för utomhusspel. Självfallet kan ni också kombinera golfspel med padel på banorna som ligger i anslutning till klubbhuset. Eller varför inte kombinera spel med en trevlig måltid i restaurangen.

Läs mer och boka padel här.


Text: PGA Sweden National • 2022-06-17
PartnerGolfsverigePartnerPGA Sweden National
Rulla till toppen