Annons

Jon Rahm firar segern av US Open.

Hela denna artikel är ett annonssamarbete med Callaway Golf
Callaway Golf

Rahms majorseger – möjlig tack vare Callaway

Jon Rahm är en otrolig golfspelare. Och all den talang han besitter får han ut genom att använda sig av den bästa utrustningen från Callaway.

Text: Callaway Golf • 2021-07-07

Callaway är just nu på ett segertåg när det kommer till segrar i herrmajors. Efter Phil Mickelsons enastående seger på Kiawah Island i våras var det dags för US Open på Torrey Pines. Och där var det näste Callaway-spelares tur att segra.

Jon Rahm, som blev en del av Callawayfamiljen under vintern har sedan han bytte utrustningstillverkare storspelat på PGA Tour. På 12 starter han spanjoren åtta slutplaceringar topp-10. Han hade dessutom en sex slags stor ledning när han tvingades dra sig ur The Memorial med 54 hål kvar att spela.
Fullständig dominans alltså. En dominans som också ledde till att han i juni tog sin första majorseger.

Efter en urstark avslutningsrond på Torrey Pines lyckades spanjoren vinna majorn och därmed också bli herre på golftäppan. Jon Rahm är nämligen rankad etta i världen.

Efter segern hyllade han Callaway för produkterna de tagit fram till honom. Utrustningen som gjorde att han kunde vinna US Open.
– Jag spelade aggressivt och slog slag mot flaggor som jag kanske inte borde ha gjort egentligen. Men jag visste att jag kunde göra det och anledningen var att jag med min nya boll och mina nya järn kunde slå slag jag inte kunnat tidigare. Det fanns många som tvivlade på om det var en bra idé för mig att byta utrustningstillverkare men jag visste att jag fortfarande kunde bli bättre, sa Rahm direkt efter segern med pokalen under armen.
– Och att jag kunde lite på utrustningen syntes med tanke på några av de där wedgeslagen och några av de där långa järnen. Jag menar, järnåttan på hål 1. Jag kunde slå den bollen högt med spinn men ändå få bollen att gå igenom vinden och till och med landa kort om flaggan. Det fanns flera sådana tillfällen och jag vill bara skicka ett stort tack till Callaway för vad de gjort för mig.

För Jon Rahm är utrustningen förstås en enormt viktig del i framgången han haft den senaste tiden. Enda sedan spanjoren bytte till Callaway har resultaten varit fina och detta är mycket för att han har full tillit till produkterna han håller i ute på världens bästa golftour.
Jon Rahm har haft en Epic Speed-driver i bagen sedan han blev en del av Callawayfamiljen i januari. Skaftet är 45¼ tum långt och har 1 tums tippning. Epic-drivern har nu totalt sju segrar på PGA Tour i år och båda de senaste manliga majorvinnarna har haft den i bagen.

Tillsammans med sin driver får Jon Rahm exceptionell längd från tee. Detta till stor del också på grund av hans golfboll. 26-åringen spelar med Callaways Chrome Soft X-modell som ger extrem bollhastighet från tee men Jon Rahm använder den också för att han har oöverträffad kontroll från 140 meter och in. Även den här bollen har nu vunnit två raka majors, vilket förstås är ett fullgott betyg för att den har vad som krävs. Även för stjärnor med hyperkänsliga tassar.


Jon Rahms utrustning

Driver: Epic Speed Triple Diamond LS (10,5°), Aldila Tour Green 75 TX-skaft
Fairway Woods: Callaway Epic Speed Sub Zero Triple Diamond T (14° & 18°), Aldila Tour Green 75 TX-skaft (3 wood); Graphite Design Tour AD DI (5 wood)
Järn: Callaway Apex TCB (4-PW), Project X 6.5
Wedgar: Callaway Jaws Forged (52°, 56°, 60°), Project X 6.5
Putter: Odyssey White Hot OG Rossie S
Boll: Callaway Chrome Soft X


Men det var inte bara bollen, nya Callaway Chrome Soft X, drivern och järnen som bidrog till segern. Rahms avslutande rond, fyra under par, skapades också av en glödhet putter. Odyssey White Hot OG Rossie S heter den modellen och det Jon Rahm gillar med den är att han kan vara lite mer aggressiv i sin sving men fortfarande få bollhastigheten han behöver. Det ger honom mer självförtroende vilket i slutändan leder till fler sänkta puttar. Och det, ja det innebär förstås lägre scorer och fler segrar.


Text: Callaway Golf • 2021-07-07
PartnerCallawayJon RahmPartnerUtrustning
Scroll to Top