Annons

Johannesberg-omslag

Hela denna artikel är ett annonssamarbete med Johannesberg Golf
Johannesberg Golf

Klubben som erbjuder mästerskapsbana och härlig gemenskap

När Donald Steel ritade upp Johannesberg Golfs 27 hål hade han mästerskap i åtanke. Frukten av det ser vi nu, då banan åldras bättre än de flesta och rankas bland de högsta i Uppland.

Text: Johannesberg Golf • 2020-03-30 Uppdaterad 2020-04-08

Berätta om banans karaktär, hur spelas den?
– Banan håller hög klass och uppskattas av såväl proffs som vardagsgolfare. När Donald Steel placerade golfbanorna lyckades han ta in naturen på ett bra sätt vilket gör det till en njutbar, trevlig och spännande upplevelse, säger Helen Schönbäck, som jobbar på klubben.

Hur är känslan på klubben?
– Vi är en golfanläggning med ett relativt lågt medlemsantal, vilket gör att vi har en härlig gemenskap som även våra gäster får ta del av. Vi försöker att förmedla en familjär atmosfär där alla är välkomna, vilket är roligt eftersom vi har en niohålsbana där vem som helst får komma och prova på golfens underbara värld.
– Vi värnar om att alla gäster som besöker oss ska lämna Johannesberg Golf med känslan ”Vilken härlig upplevelse!”

Hur upplever man Johannesberg Golf bäst?
 
– Våra golfpaket är populära och vi har varje år såväl återkommande gäster som nya. Vi har ett nära samarbete med Johannesbergs Slott och vi kommer att ha fina erbjudanden nu i början av säsongen där våra golfpaket är riktigt attraktiva. Under rådande omständigheter, med Covid-19, är det viktigt att våra gäster känner sig trygga med att vi inte blandar många sällskap för nära inpå varandra och det känns skönt att kunna erbjuda logi på ett tryggt sätt. Vi kommer att servera alla måltider med bordsservering och vår nya krögare arbetar hårt för att alla gäster ska känna sig trygga när de besöker vår golfrestaurang. Menyerna för kommande säsong blir omväxlande, vällagade och delikata, säger Schönbäck.

Johannesberg golf är strategiskt placerad 45 minuter från centrala Stockholm, 20 minuter från Arlanda och 30 minuter från Uppsala, vilket gör att många har möjlighet att uppleva mästerskapsbanans utmaningar. Klubben har möjlighet att erbjuda logi både på slottet och i ett hostel under inledningen av säsongen, vilket gör det enkelt för gäster som bor en bit ifrån. De olika paketen kan du läsa om på klubbens hemsida – www.johannesberg.se.

På hemsidan går det också att läsa att greenfee för Donald Steels bana endast är 400 kronor på vardagar, 500 kronor på helger.
– Och under april har vi en kampanj: alla greenfeegäster får gratis lunch.

Johannesberg Golf följer de råd och rekommendationer från myndigheterna och Svenska Golfförbundet i dagsläget med anledning av Covid-19. Golfklubben förebygger smittspridning genom att erbjuda en så ren miljö som möjligt.
– Som golfare är vi priviligierade att ha möjligheten att utöva vår sport och fritidssysselsättning utomuhus. Vi anser att golf främjar hälsan och bidrar till välmående, säger Helen Schönbäck.

Läs mer om Johannesberg Golf här.


Text: Johannesberg Golf • 2020-03-30
PartnerJohannesberg GolfVeckans golfbana
Scroll to Top