Johan Ryström och Adam Mednickson jobbade tidigare ihop med Audis golftävlingar i Sverige. Foto: Getty Images.

Golfsverige

Tourprofilerna satsar på eventbyrå

Johan Ryström och Adam Mednickson sluter upp i Epic-Events.

Text: Eric Franzén • 2023-05-11 Uppdaterad 2023-05-11

Under 1990- och 00-talet var deras namn flitigt förekommande i fälten på Europatouren. Efter att tävlingskarriärerna trappades ner har både Johan Ryström och Adam Mednickson fortsatt att arbeta inom golfen på en mängd olika sätt – exempelvis som tv-kommentator (Ryström) och banarkitekt (Mednickson). Nu gör duon gemensam sak i nya satsningen Epic-Events.

– Vi vet att det är tuffa tider att sätta igång något just nu. Men hade vi inte gjort det nu så hade vi inte fått tummen ur längre fram heller, berättar Johan Ryström.

Det handlar primärt om företagsgolf, träningsevent och golfresor som ska genomföras med personlig touch. Områden som de själva tidigare arbetat med i form av åtskilliga företagsevent, föreläsningar, clinics och resor. När Mednickson och Ryström nu själva kommer att utforma innehållet i arrangemangen är inriktningen utstakad.

– Det blir inga resor med bankande på drivingrangen halva dagarna, utan något för dem som verkligen gillar golf och vill utveckla sitt spel – samtidigt som god mat och skratt är viktigt, säger Johan Ryström.

Bland tänkbara resmål nämns både närliggande destinationer som Gotland och estniska Pärnu ihop med mer avlägsna nedslag som sandbältet i Melbourne.

Men allra första insatsen sker på hemmaplan – där firma Mednickson och Ryström startar sommaren med att köra närspelsevent på Knistad Herrgård under tre dagar i juni samt augusti.

– Vi ger tips som du inte får under en vanlig lektion. Adam har tidigare haft workshops med svenska PGA-tränare och vet vad han pratar om när det gäller närspel. Jag kommer att rikta in mig en del på course management, att få spelarna att tänka rätt på banan, säger Johan Ryström.


Text: Eric Franzén • 2023-05-11
NyheterAdam MednickDP World TourJohan RyströmTournytt
Scroll to Top