Padraig Harrington med Claret Jug och Wanamaker Trophy efter segern i PGA Championship 2008. Foto: Getty Images

Golfvärlden

Harrington väljs in i World Golf Hall of Fame

Trefaldige majorvinnaren tar plats i finrummet.

Text: Olof Åsgård • 2023-03-09 Uppdaterad 2023-03-09

Padraig Harrington vann två raka The Open Championship, 2007 på Carnoustie och 2008 på Royal Birkdale. 2008 vann han även PGA Championship på Oakland Hills. Det har blivit totalt 21 segrar, 15 på DP World Tour och sex på PGA Tour, för den 51-årige irländaren. Han har även hunnit med fyra seniorsegrar på PGA Tour Champions, varav en major.

Han deltog i sex Ryder Cup som spelare (fyra Europa-vinster) och var kapten 2021 då Europa föll stort mot USA på Whistling Straits. 

Nu väljs han in i World Golf Hall of Fame tillsammans med Tom Weiskopf, Johnny Farrell, Sandra Palmer, Beverly Hanson och sju av de 13 som startade LPGA Tour och som inte redan valts in (Alice Bauer, Bettye Danoff, Helen Detweiler, Helen Hicks, Opal Hill, Shirley Spork, Sally Sessions). 

–  Det här är väldigt spännande och såklart en stor ära. I det här skedet av mitt liv ger det mig en viss bekräftelse för vad jag har gjort inom golf. Det väcker en flod av minnen. Att se ditt namn bredvid namnen som jag har sett upp till som pojke och ung golfspelare, det är väldigt trevligt, säger Harrington.

Invalsceremonin hålls den 10 juni, 2024 på Pinehurst i samband med 124:e upplagan av U.S. Open – där World Golf Hall of Fame får sin nya hemvist under samma år.

Annika Sörenstam är den enda svenska spelaren som valts in i World Golf Hall of Fame, vilket hon gjordes under 2003.


Text: Olof Åsgård • 2023-03-09
NyheterGolfvärldenNyheterPadraig HarringtonWorld Golf Hall of Fame
Rulla till toppen