Wilhelm Schauman och Fredrik Jendelid under The Open på The Old Course i St Andrews 2005. Foto: Christer Höglund

Nyheter

Tränarprofil hyllas med egen tävling

Fredrik Jendelids minnestävling Hjärtslaget arrangeras på Fågelbro i september.

Text: Eric Franzén • 2022-08-05 Uppdaterad 2022-08-05

Under början av fjolårets sommar avled Fredrik Jendelid vid 56 års ålder till följd av plötsligt hjärtstopp. Han var en av Sveriges mest meriterade golf­tränare och jobbade mellan 1993–2004 på Svenska Golfförbundet som landslagscoach för att därefter bli förbundskapten för Österrikes landslag. En roll Jendelid också hade mellan 2017 och 2019 i Finland, där en av höjdpunkterna blev 2018 års guld i lag-EM för de finska herrarna. De senaste åren var Jendelid även vice ordförande och ansvarig för seriespelslagen i Djurgårdens IF Golfförening.

Under sina år i golfens tjänst jobbade han med flera duktiga svenska och utländska elitspelare och sörjdes av många i Golfsverige vid sin bortgång.

Till minne av Fredrik Jendelid arrangerar nu mångårige tränarkollegan och nära vännen Fredrik Englund “Hjärtslaget” tillsammans med Jendelids systrar Helena och Christina. Tävlingen spelas på Fågelbro G&CC den 12 september.

– Vi är många som saknar Fredrik och därför inbjuder vi nu till Hjärtslaget, en golftävling till hans minne och i hans anda där allt ekonomiskt överskott tillfaller Hjärt-Lungfonden, säger Fredrik Englund.

Ett av de deltagande proffsen är Jarmo Sandelin vars stiftelse “Jarmo Foundation” hedrar Jendelid genom ett ekonomiskt bidrag till Hjärt-Lungfonden. 

Hjärtslaget kommer att spelas som en lagtävling, öppen för amatörer i alla åldrar, där en förbestämd pro leder varje lag.

Mer information om tävlingen finns på Facebooksidan Fredriks_Hjärtslag och Instagramkontot @fredriks_hjartslag.


Text: Eric Franzén • 2022-08-05
NyheterFredrik EnglundFredrik JendelidGolfsverigeJarmo SandelinNyheterWilhelm Schauman
Scroll to Top