Fagersta Golfklubb har renoverat sitt klubbhus och gjort så till ett betydligt billigare pris än vad det hade varit om de gjorde det uteslutande med hantverkare. Foto: Klubben via Facebook

Golfsverige

Ideella krafter hjälpte till – renoverade klubbhuset

Genom hårt ideellt arbete under två månader kunde Fagersta Golfklubb lagom till säsongsinledningen ingiva ett nyrenoverat klubbhus.

Text: Jesper Johansson • 2021-05-31

Små och trånga rum samt en restaurang utan kök. Så såg det ut på Fagersta GK. Men nu, tack vare ideella krafter, har man ett nyrenoverat klubbhus. Den omfattande renoveringen har tagit ungefär två månader och i jobbet har både ut- och invändigt fått ett lyft.
Nya fönster har installerats, innerväggar har rivits och enligt klubbchefen Thomas Liljeqvist är det som natt och dag efter ansiktslyftet.
– Det är trivsamt och nu vill man verkligen komma hit. Det har bara varit positiv respons från gäster och medlemmar. Förut var det trångt, instängt och mörkt men nu är det en helt och hållet ny klubb, säger klubbchefen till Fagersta-Posten.

Priset för renoveringen har landat på ungefär en halv miljon kronor. Den hade dock kunnat vara betydligt större om inte alla ideellt arbetande hade kunnat bistå med sin kunskap och tid.
– Stora delar av styrelsen har varit här på kvällar och helger för att riva invändigt. Sedan finns det ett gäng pensionärer som är här varje torsdag och som har byggt den nya rampen med stenplattor.
– Vi har sparat en betydande summa med pengar tack vare det här engagemanget.

I och med ombyggnationen har Fagersta och fått en riktig krögare till klubben. Tidigare fanns färdiglagad frysmat som man stoppade i en mikrovågsugn. Nu har man en fullt fungerande restaurang.
Omedelbart har klubben sett att fler är villiga att besöka klubben och restaurangen.


Text: Jesper Johansson • 2021-05-31
NyheterFagersta GKGolfsverige
Scroll to Top