GENREBILD. Två unga pojkar blev under fredagen rånade ute på golfbanan. Foto: Getty Images

Golfsverige

Golfande ungdomar rånades på banan

Under fredagskvällen rånades två ungdomar på Ronneby Golfklubb. Redan dagen efter slöt många upp för att stötta de båda offren.

Text: Jesper Johansson • 2021-05-31

Under fredagen rånades två unga golfspelare på Ronneby Golfklubb i Blekinge. De två gärningsmännen, som är 14 och 15 år gamla, ska under fredagen ha varit på en “brottsturné” runt om i Ronneby kommun. De ska ha stulit minst två fordon och alltså rånat två golfande pojkar. Enligt BLT ska det även funnits inslag av våld under rånet.

Omedelbart efter händelsen ska flera ha slutit upp för att stötta de två ungdomarna. Träningskompisar, föräldrar och föreningsmedlemmar på klubben tog med de båda brottsoffren på en ny golfrond. Kärlekshälsningar strömmar in från andra klubbar i området och andra föreningar har också hört av sig.
– Det är fantastiskt att se hur idrotten fungerar. Golfklubbar har hört av sig till oss för att fråga om de kan hjälpa till med något. Även hockeyklubbar har ringt. När något sånt här händer förs man ironiskt nog ännu tajtare samman, även om det som inträffat förstås är för jävligt, säger Robert Petersson, ansvarig för Ronneby GK:s ungdomsverksamhet, till BLT.
– Det som hände var tråkigt, men vi ville inte att killarna skulle förknippa det med sin idrott. Det här var ett typiskt fall av fel plats vid fel tillfälle bara. Heldagen gick ut på att vi träffades och åt lite god mat. Men förstås gick vi också ut och spelade golf för att ta bort känslan av att det är någonting läskigt. Vi ville avdramatisera det lite, samtidigt som vi inte vill negligera det, säger Petersson.

Golfklubben planerar inte att göra några åtgärder trots rånet i fredags. De menar att en händelse likt den är svår att skydda sig mot, oavsett om man har vidtagit säkerhetsåtgärder eller inte.
– Nej, vi har inte diskuterat det. Vi vill inte dramatisera det på det sättet. Det här hade kunnat hända var som helst och vissa saker kan man inte skydda sig mot.

De två misstänkta gärningsmännen omhändertogs av polis men har lämnats över till socialen med anledning av deras unga ålder. En åklagare har tagit över utredningen gällande de två gärningsmännen som varit kända av polis sedan tidigare.


Text: Jesper Johansson • 2021-05-31
NyheterGolfsverigeRonneby GK
Scroll to Top