Linn Grant har siktet inställt på livet som proffs och spel på LPGA Tour. Foto: Getty Images

Intervju

Grant: “Planen är att bli proffs nästa år”

Förra året vann hon Nordic Golf Tour. Den här säsongen inleddes med fyra raka collegesegrar. Linn Grant är rankad tvåa i världen bland amatörer och snart väntar proffslivet.

Text: Olof Åsgård • 2021-05-15

Intervjun publicerades ursprungligen i Svensk Golf nr 3/2021. Vill du få Svensk Golf hem i brevlådan? Klicka här för att prenumerera på nya magasinet.

Fyra segrar och en andraplats på fem collegetävlingar… och en 16:e plats i Augusta National Women’s Amateur. Det är en underdrift att säga att du är i form.
– Haha, ja! Segrarna har såklart boostat mitt självförtroende och varit bra förberedelser för vad som komma skall.

Vad är framtidsplanerna?
– Att i augusti genomföra Q-school (kvaltävling till LPGA/Symetra Tour reds anm.) och fortsätta med studier på ASU (Arizona State University reds anm.) fram till årsskiftet. Därefter, beroende på hur det gick i kvalet, är planen att bli proffs.

Varför spelar du så himla bra för tillfället?
– Jag hade ett bra 2020 på hemmaplan vilket också gav en extra boost för självförtroendet. Jag har kunnat träna bra trots corona och lagt mycket fokus på framtida planer och fokuserat på de delar som måste förbättras. Samtidigt känner jag mig ganska på banan mentalt. Att det är många grejer som klaffar just nu gör att golfen blir roligare och det gör mig motiverad till att spela bra.

Vad har du behövt förbättra?
– Jag har lagt extra fokus på delar i min puttning vilket har visat sig i statistik och resultat. Har generellt försökt lägga mindre tid på järnslag och mer tid på wedgar, utslag och puttning.

Från TV-sofforna var det många som följde dig och övriga svenskor i US Women’s Open där du slutade 23:a. Vad tog du med dig därifrån?
– Jag fick bekräftat för mig själv att jag har spelet för att spela på LPGA Tour och därför känns inte proffslivet lika långt bort som tidigare. Jag tycker att tävlingen gav mig lite mer insikt i mig själv och hur jag bättre kan hantera mig själv på banan för att spela så bra som möjligt.

Många spelare i den “gyllene damgenerationen” spelar riktigt bra golf. Vad betyder det för dig att ni är många vassa svenskor?
– Ja, och efter mina segrar har Maja, Ingrid och Bea tagit varsin vinst. Min golf har absolut påverkats av den standard jag har varit omringad av. Vi har hela tiden höjt ribban tillsammans, på ett naturligt och sparrande sätt, vilket nu i efterhand är kul att se tillbaka på. Jag kommer specifikt ihåg en tävling för några år sedan när Frida Kinhult kom in efter ett varv och satte sig vid vårt bord och var missnöjd med sin runda på par. Inte för att det var katastrof utan för att det fanns många chanser att kunna få till en score under par. Jag minns så tydligt att i alla fall jag efter den dagen satte målet: Under par. Det känns som att den inställningen klickade för oss allihopa, vi som grupp accepterade rundor på par men vi var aldrig nöjda.

Fakta: Linn Grant

Ålder: 21 år.
Bor: Tempe, Arizona.
Hemmaklubb: Rya GK.
College: Arizona State University (Sun Devils).
Meriter: Rankad tvåa i världen bland amatörer. Tre guld i lag-EM. Inledde läsåret med fyra raka collegesegrar. Tre majorstarter som amatör. Två segrar på Nordic Golf Tour 2020 och vinnare av Order of merit.


Sju svenskor vidare till slutspel


Text: Olof Åsgård • 2021-05-15
NyheterAmatörgolfLinn Grant
Scroll to Top