Lydinge Resort

Enormt bostadsprojekt godkänt intill golfbana

Drömmer du om att bo intill en golfbana? Lydinge Resorts nya, enorma, projekt kan då vara något att titta lite närmare på!

Text: Jesper Johansson • 2021-05-10

Åstorps kommun har godkänt sitt största bostadsprojekt någonsin. 800 nya bostäder ska byggas och detta tack vare Lydinge Resort. Familjen Gibrand, som äger Lydinge, har i över två decennier arbetat med en vision innehållandes boende intill deras golfbana. Nu är det alltså klart.

Enligt ett pressmeddelande kommer projektet att omsätta 3-4 miljarder kronor och ge mängder av jobbtillfällen för lokala näringslivet. En detaljplan har påbörjats för första etappen som innehåller 200-400 bostäder.
– Inspirationen kring utformning och konceptet har vi tagit mycket från resorts i USA och resorts i communities i Spanien, säger Björn Gibrand, vs på Lydinge Mark & Exploatering AB.
– Vi kommer att skapa en boendemiljö som speglar en hög livskvalitet med flera aktiviteter med olika former av service och boende, och allt samlas på en plats.

Lydinge Villapark kommer att bestå av en mix av bostäder med villatomter, bostadsrätter och hyresrätter. Totalt kommer det bli ungefär 800 bostäder, nästan en fördubbling av bostäderna i samhället Hyllinge i nordvästra Skåne. Projektet är förstås kommunens största någonsin.
– Det är svårt att säga exakt när vi kan påbörja byggandet men går allt som det ska så kan vi räkna med start för etapp 1 någonstans runt 2024, säger Björn Gibrand.


Text: Jesper Johansson • 2021-05-10
NyheterGolfsverigeLydinge Golf Resort
Scroll to Top