Vildsvin har mumsat i sig en halv fairway. Foto: Getty images

Golfsverige

Vildsvinsattack dagen innan öppning – ”Sämsta möjliga tajming”

Två nätter i rad har Carlskrona GK fått besök av vildsvin som bökat upp spelytor. På torsdagen planerar de att öppna för spel.

Text: Jesper Johansson • 2021-03-31

Gräset är klippt och flaggorna är utplacerade. Allt är i sin ordning inför Carlskrona GK:s öppning av banan lagom till skärtorsdagen. Men det är en liten detalj som skapar problem. Hål 13 har bara en halvt spelbar fairway.

Natten till tisdagen hade nämligen Carlskrona GK besök av vildsvin som bökat upp ett antal hundra kvadratmeter på det 13:e hålet. Dessutom har andra platser på banan också fått sig en törn av grisarna i deras jakt på mat. Roger Hillborg är Head Greenkeeper på anläggningen. Han menar att tajmingen kunde varit bättre.
– Det är inte bara dålig tajming. Det är den sämsta möjliga. Det finns lite annat att göra just nu, säger Hillborg till Svensk Golf.

Natten till idag, onsdag, satt jägare på pass för att åtgärda problemet men någon gris lyckades de inte få på kornet. Istället kunde man i daggen se hur de lämnat området på den enda delen som inte har elstaket för att stävja problemet. Ytterligare skador skedde också under natten. Nu kommer kvällens sedan länge inplanerade städdag att skifta fokus.
– Tanken var att vi skulle få hjälp med uppräfsning av löv och liknande men nu kommer allt fokus vara på att vända torvor på fairway där grisarna bökat.

Utöver hål 13, hur är skicket på banan?
– Det ser jättebra ut! Vi har i princip förbokat från i morgon till måndag och vi ser fram emot att se spelare på banan snart igen.


Text: Jesper Johansson • 2021-03-31
NyheterCarlskrona GKGolfsverigeTournytt
Scroll to Top