Pinehurst nummer 2 är den mest kända av banorna i området i North Carolina. Foto: Craig Jones/Allsports

Tips om bästa golfresorna

Många av läsarnas frågor handlar den här gången om USA, och med tanke på dollarläget är inte det så konstigt. Destinationer som Italien och Finland sin del av uppmärksamheten, samt tips om bästa golfhotellet.

Text: Fredrick Månsson • 2011-08-25 Uppdaterad 2011-08-25

Läs alla tips

Intresserad av att veta mer om golfresor? Läs reseexpertens alla frågor och svar om resor över hela världen. Välj själv vilket område du är intresserad av.

Här hittar du alla frågor & svar.

Fråga reseexperten

Vilken bana är den bästa kring Malaga? Hur flyger man enklast till Orlando? Vilka länder är de mest underskattade att spela golf i? Nu har du chansen att ställa dina frågor till vår golfreseexpert Fredrick Månsson, som regelbundet ger svaren här på golf.se.
Mejla på resefragan@golf.se

 

FRÅGA: Skulle du kunna rekommendera någon ”hemlig” pärla på östsidan av USA (Ej Alabama, NC och SC ). Planerar att åka över i oktober.

SVAR: Jag spelade några banor i Pennsylvania för några år sen och minns med stor förtjusning Pilgrim´s Oak Golf Course som ligger ca 10 mil väster om Philadelphia. En skön kommunal bana med böljande natur och snabba greener. Räkna med en greenfee på cirka 30 dollar för 18 hål.
Vill du spela en mer lyxig bana så kan jag varmt rekommendera Cannon Ridge GC i Fredericksburg, Virginia. Här kan du spela en riktigt skön bana ritad av Deane Beman som rattade PGA Tour innan Tim Finchem klev in. Trevlig miljö och som sagt en riktigt trevlig bana med mängder av utmaningar. Greenfee runt 70 dollar eller strax däröver.

 

FRÅGA: Ska till Maspalomas under julen undrar bara vilka banor man ska spela där.

SVAR: Campo de Golf Maspalomas och Anfi Tauro GC är två banor värda ett gästspel. Speciellt Anfi Tauro som är helt grym.  Rakt igenom en bra bana ritad av Robert von Hagge. Han ritar inga dåliga banor, sanna mina ord.

 

FRÅGA: Vi är en familj på fyra personer som åker tre veckor över jul/Nyår till Florida (landar i Orlando). Har du förslag på prisvärda banor och boende?

SVAR: Det finns en reseguide om just Orlando här på golf.se som jag författat. Läs den (klicka här) och du hittar till de banor i Orlandotrakten som är värda att spela. Glöm inte att det neråt Tampa finns en hel drös av bra banor. Bloomingdale och TPC-banan är två av dem.

 

FRÅGA: Vi har köpt ett radhus i Kalabrien i södra Italien cirka två mil söder om Catanzaro. Vi har lite svårt att få fram vilka golfbanor som finns i området. Skulle vilja få en karta var dessa i så fall ligger och om det är 9 alt. 18-hålsbanor. Har du möjlighet att hjälpa oss med detta? Har haft lite kontakt med Italienska golfförbundet men de har svårt att få fram vad vi önskar!

SVAR: Cirka 7 mil sydväst om Catanzaro ligger Feudo Golf Club som är en av få banor i regionen. Banan har 18 hål och verkar av recensioner på diverse hemsidor vara av hygglig kvalité. I övrigt är det dessvärre tunnsått med banor inom en 10-milsradie från Catanzaro.

 

FRÅGA:  Jag tänkte ställa två frågor angående golfresor utomlands:
Kan man spela golf på Island i december månad?
Sedan har jag en funktionshindrad son (Down Syndrom) som spelar golf sedan två år tillbaka och även har börjat tävla i Special Olympic-tävlingar i Sverige. Vi tänkte till våren 2012 göra en golfresa ihop utomlands (i maj), har du något tips på ställe/banor vi kan åka till? Sonen har +36 i handicap och jag har 12,0.


SVAR:
Om man kan spela golf på Island i december? Tja, det beror väl på hur väderkänslig man är och om man vill spela på röda eller vita bollar…
Ett bra ställe att resa till för golf är Lumine Golf Resort strax söder om Barcelona. Där finns några banor som Greg Norman har ritat och strax intill ligger även välkända Bonmont GC. Spelvärda banor i en region av Spanien som växer allt mer golfmässigt men än så länge råder hyggligt lugn på banorna.

 

FRÅGA: Vilket är det häftigaste golfresort-hotellet du bott på?

SVAR: Tveklöst JW Marriott i Kairo. Där fanns tamejtusan allt. 7 restauranger med idel riktigt bra käk. Inga bufféer och sånt tjafs utan riktiga restauranger. Banan var dessutom riktigt bra den också. Poolområdet ska vi sen inte snacka om…

 

FRÅGA: Har hört mycket om Pinehurst och detta område i North Carolina. Ska till USA för annat ärende och funderade på att åka dit. Är det svindyrt och omöjligt att komma in? Eller är det ett besök du rekommenderar? Jag spelar på hcp 15.

SVAR: För att boka tid på Pinehurst krävs att du bor på resorten, du kan dock åka dit på chans och finns det då tid kostar det 410 dollar att spela nummer två under högsäsong. Det finns åtta banor att välja emellan totalt och det är inga dussinbanor direkt.Vill du ha lite banor i närheten så finns ju bland annat Legacy Golf Links strax söder om Pinehurst. Ritad av Jack Nicklaus men ändå förhållandevis billig att spela med 85 dollar i greenfee under högsäsong.

 

FRÅGA:  Vad säger du om golfmöjligheterna i Finland? Ska försöka övertala en kompis att ta med klubborna till Helsingfors nästa gång, men undrar om det är värt besväret? Vad finns i golfväg där? Nåt du kan rekommendera?

SVAR: Har ni tillgång till bil så är Linna Golf mellan Tammerfors och Helsingfors ett absolut måste. Det är tveklöst Finlands bästa bana i mina ögon och jag skulle lätt ranka den top-10 i Norden. Är ni fast i Helsingfors så ska ni inte missa Tali GK och Hirsala GK. Båda trevliga och fina banor.

Vad vill du veta om golfresor? Här finns fler frågor och svar.

Text: Fredrick Månsson • 2011-08-25
LevaNyheter
Rulla till toppen