Rafa Cabrera-Bello var superhet på första nio och det räckte till delad ledning Foto: Getty Images

Följa

Ledarduo i Holland

Rafa Cabrera-Bello och Lee Slattery delar ledningen inför en oviss avslutning av KLM Open. Magnus A Carlsson föll till 22:a plats trots en hole-in-one.

Text: Daniel Rosenlund • 2015-09-12

KLM Open

Bild 1117479

Speldatum: 10 – 13 september
Bana: Kennemar GC
Prispengar: 1,8 miljoner Euro
Titelförsvarare: Paul Casey

Startfält

Race to Dubai

Aktuell ställning

Magnus A Carlsson låg bra till inför den tredje rundan men hade en dag som var både upp och ner. Upp var den när han sänkte en järntrea på det åttonde hålet för hole-in-one. Då hade han tätkänning. Men sedan förstördes rundan på det fjortonde hålet där han hade åtta i (par fyra). Han kom till slut in på par och föll till 22:a plats. Övrige kvarvarande svensk, Rikard Karlberg, delar 35:e plats.

I toppen blev det stora omkastningar. David Horsey och Sören Kjeldsen, som gick i ledarbollen, fick inte mycket att stämma och föll tillbaka. Samtidigt var det återigen många som gick riktigt lågt. På första nio var spanjoren Cabrera-Bello riktigt het. Bland annat sex birdies och en  eagle gjorde att han vände sju under par. Då såg det ut som han skulle komma loss från fältet. Men på sista nio blev det bara par och han fick nöja sig med att dela ledningen.

– Vara i ledarbollen är alltid en ära. Jag känner det som att jag varit i den här positionen flera gånger under säsongen och det har inte alltid gått som jag tänkt. Men jag lär mig av mina misstag och ju fler gånger jag sätter mig i den här positionen ju mer bekväm känner jag mig och ju bättre spelar jag – enkelt!, sa han till tourens hemsida.

Han delar ledningen med förra veckans segrare i Moskva, Lee Slattery. De är båda sexton under par. Ett slag efter finns rutinerade Paul Lawrie. Han hade 61 första dagen, hade det tungt på fredagen men hittade spelet igen och är femton under par. Två slag efter finns Thomas Pieters och tre efter finns de nordiska hoppen Madsen och Ilonen tillsammans med Wade Ormsby som även han svarade för ett “äss”. Han slog till på det elfte hålet.

Det kommer med all säkerhet att bli en oviss sista runda med tanke på de låga scorer som producerats på Kennemarbanan. Ingen av de fyra första på leaderboarden gick över 64 slag på lördagen och många har chansen att komma ikapp men en riktigt låg runda.


Text: Daniel Rosenlund • 2015-09-12
FöljaNyheter
Scroll to Top