Henrik Stenson stortrivs på TPC Boston. 2013 vann han Deutsche Bank Championship här. Foto: Getty Images/Ross Kinnaird

Följa

Stenson i het ledarboll

2013 vann Henrik Stenson Deutsche Bank Championship. Nu har han guldläge att upprepa den bedriften.

Text: Daniel Eriksson • 2015-09-07 Uppdaterad 2019-12-11

Deutsche Bank Championship

Datum: 4-7 september

Bana: TPC Boston, Massachusetts, USA

Titelförsvarare: Chris Kirk, USA

Prispengar: 8 250 000 dollar

Aktuell ställning

FedEx Cup

Världsranking

Inför: 

Detta gäller – spelare för spelare

Rond ett: 

“Stenson delad tvåa efter birdieregn”

Rond två:

Spieth missade cutten – igen

Gott folk, vad ni än har för planer för måndag kväll från klockan 20.00 och framåt, så krävs det att ni har väldigt goda skäl för att inte följa upplösningen av Deutsche Bank Championship.  

En hejdundrande duell mellan två av golfvärldens allra vassate spelare utlovas när ledarbollen slår ut på TPC Boston för inleda sitt finalvarv.

I ena ringhörnan, Rickie Fowler – mannen som slutade toppfem i samtliga Majors under förra säsongen. I den andra ringhörnan, Henrik Stenson – vinnare av FedEx Cup-slutspelet 2013. 

Visst, de båda tio-i-topp-spelarna har bara ett respektive två slags ledning till övriga fältet, men så som duon spelade under lördagens moving day, ska det mycket till om någon annan ska kunna utmana, om de bibehåller det spelet vill säga. 

Henrik Stenson sitter i förarsätet efter en bogeyfri runda med sina 13 under par och positionen grundlades efter sagolika första nio hål, där göteborgaren fick luriga TPC Boston att se ut som vilken hemmabana som helst. Spelet tee till green brukar vara Stensons styrka och sättet han attackerar pinnarna på sätter närmast skräck i motståndarna. 

– Det är bra tidpunkt på säsongen att spela bra på. Deutsche Bank Championship är en stor tävling och mycket står på spel. För egen del fick mitt självförtroende en rejäl skjuts i rätt riktning efter andraplatsen i The Barclays förra veckan. Förhoppningsvis kan jag nå en framskjuten placering här med, säger Henrik Stenson tlll PGA Tourens hemsida efter det tredje varvet. 

Efter att ha räddat sig snyggt för par på första efter en sällsynt inspelsmiss gav 39-åringen en försmak av vad som komma skall med en läcker tvåmetare för birdie på trean. Dagens höjdpunkt dammades av på hålet efter då han skickade upp sitt utslag på green 263 meter bort, följt av en sänkt sjumetare i höger-vänster-lut med eagle som följd. Och vips så var ledaren i halvtid – Charley Hoffman – upphunnen och passerad. 

Efter den pangstarten tittade aldrig Henrik Stenson bakåt utan vände på läckra 31 slag. Hemvägen är erkänt tuffare på TPC Boston och den frejdiga offensivlustan mattades något. Framförallt var det puttarna som vägrade trilla ner i koppen. Ja, bortsett den märkliga parputten på 16:e hålet vill säga. I ren besvikelse över den dåligt slagna putten så “tappade” Stenson sin klubba rätt ner på green. Döm därför av hans förvåning när han plötsligt ser bollen smita ner i hålkanten. Det var en hyfsat rödkindad världsåtta som fick plocka upp så väl boll som klubba efter det slaget…

Även Rickie Fowlers framfart efter första nio dämpades en aning sista nio. Par hela vägen in gör att det blir en drömboll som avrundar finalrundan imorgon. 

– Jag hade några riktigt usla drivar idag, så för min del blir det till att spendera lite tid på rangen nu för att få ordning på mina utslag. Men jag kan lova att jag ska göra allt jag kan för att ge Henrik en rejäl match imorgon, försäkrade Rickie Fowler för PGA Tourens hemsida innan han jäktade iväg till driving rangen. 

Av övriga spelare i startfältet kan noteras att Jason Day hade en sällsynt dålig dag på jobbet. 73 slag innebär att han för första gången sedan 21 juni noterades för en runda över par och han parkerar på en ljummen 25:e plats på fyra slag under par. 

Möjligheterna för Carl Pettersson att hamna bland de 17 främsta för att få spela vidare i FedEx Cup-slutspelet börjar se skrämmande små ut efter dagens 69:a. Det är hela fem slag upp till nivån som krävs och “Big Dog” måste göra årets bästa runda på måndag för att ha en reell chans att kunna uppnå det målet. 

"Checken räddar säsongen"
CT: Joel Sjöholm förbannad
ST: Daniela Holmqvist tvåa

Text: Daniel Eriksson • 2015-09-07
FöljaNyheter
Scroll to Top