5de488d1aff11

Historien om ett hål

Var nere på Hooks Golfklubb idag och det var verkligen länge sen jag var där. Minns ett seriespel, mitt första för övrigt, kan ha varit runt 1993-94 någongång och vi från Mosjö kom ner och skulle bara ställa ut skorna och med hjälp av det ta oss upp i Elitserien. På pappret var vi totalt

Text: Svensk Golf • 2015-08-14 Uppdaterad 2015-08-14

Var nere på Hooks Golfklubb idag och det var verkligen länge sen jag var där. Minns ett seriespel, mitt första för övrigt, kan ha varit runt 1993-94 någongång och vi från Mosjö kom ner och skulle bara ställa ut skorna och med hjälp av det ta oss upp i Elitserien. På pappret var vi totalt överlägsna. Vi skulle börja på Hook och sedan spela den andra omgången på Finspång. De mest namnkunniga spelarna vi hade i laget var Mathias Grönberg och Mats Hallberg som vid denna tidpunkt spelade på Europatouren med bravur. Inga direkta problem att klara korten.

På Hook hade vi dock vissa klara bekymmer. Efter de inledande singlarna parkerade vi längst ner i resultatlistan och då ska man ha klart för sig att det var en hel del blåbärslag med. Efter två foursomes på eftermiddagen hade vi tagit oss förbi ett av lagen. Ibland går det inte riktigt som man tänkt sig och de fyra avslutande singlarna på söndagen innehöll en enda score under 80 slag från oss. En 77a eller nåt i den stilen. 

Dyngsist igen.

Vi åkte ur det året för att uttrycka det milt. Pierre Fulke eller Patrik Sjöland, minns inte vem, vann det individuella singelspelet med 19 slag över vår bäste man.

Det över 36 hål.

Vad har då bilden nedan med det att göra?

Jo, det är på 13e hålet som kallas för Lakeside som jag för första och enda gången sett en golfboll flyga så långsamt att jag kunde se att det stod Titleist 2 på den. 

Klassiker!

 

Bild 1132926


Text: Svensk Golf • 2015-08-14
FöljaBloggarResebloggen
Rulla till toppen