De svenska medaljörerna samt coacher från Special Olympics i Los Angeles Foto: Handigolf Sweden

Följa

Fem medaljer i Special Olympics

Det blev stora framgångar för handigolfarna i Los Angeles.Spelarna tog fem medaljer varav två guld i den kaliforniska hettan.

Text: Martin Strömberg • 2015-08-03 Uppdaterad 2015-08-03

Special Olympic World Games avslutades under söndagen i Los Angeles och de svenska golfspelarna stod för en storstilad insats. Tävlingen som likt OS avgörs varannat år som vinterspel och varannat som sommarspel blev en manifestation med starka blågula inslag och detta i en värme med temperaturer runt 40 grader.

Special Olympics är samlingsnamnet för breddidrott för personer med intellektuell och/eller psykisk funktionsnedsättning. Det hela drog igång 1968 och i dag finns drygt 4,4 miljoner utövare i världen.

World Games är ett stort idrottsevenemang och det största i Los Angeles sedan sommar-OS 1984. I år samlades 7 000 idrottare och 3 000 ledare från 177 länder. Dessutom fanns 30 000 volontärer på plats och 2 000 journalister på 27 idrottsarenor för att bevaka tävlingen i medier från hela världen.

Det blev alltså två guld genom Jesper Gutke i B-klassen och Rasmus Bjurling i C-klassen. Dessutom silver för Magnus Johansson bakom Gutke och Anneli Bergman i D-klassen.

Den svenska medaljbonanzan blev total i och med Alexander Forsmans brons i A-klassen och resultaten visar hur långt framme Sverige befinner sig i Handigolfvärlden.


Text: Martin Strömberg • 2015-08-03
FöljaNyheter
Scroll to Top